Ion Iliescu a demisionat din fruntea Institutului Revoluţiei Române

Share

La peste 30 de ani după ce a confiscat Revoluţia Română, Ion Iliescu face un pas spre intrarea sa în istoria neagră.

Ion Iliescu, fost preşedinte al României, şi-a dat demisia de la şefia Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Noua conducere interimară, asigurată de Alexandru Mironov, a decis să-l dea afară şi pe Gelu Voican Voiculescu.

Colegiul Naţional al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 a anunţat, într-un comunicat de presă, faptul că Ion Iliescu şi-a dat demisia de la şefia Institututului.

Membrii Colegiului au decis, până când preşedintele Klaus Iohannis numeşte noii membri ai acestui for, ca interimatul la şefia instituţiei să fie asigurat de Alexandru Mironov.

Prima decizie a lui Mironov a fost demiterea directorul general al IRRD, Gelu Voican Voiculescu. O a doua decizie a fost referitoare la faptul că în funcţia de director general a fost numit Ioan Savu.

„Colegiul Naţional a hotărât să propună Preşedintelui României, consultări cu privire la activitatea viitoare a IRRD şi realizarea de dezbateri în cadrul Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 şi a Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989”, mai precizează Colegiul IRRD, în comunicat, citat de Adevărul.

Share