Ion Dichiseanu avea o pasiune nebună pentru Rapid Bucureşti

Share

Există unii oameni, care, chiar dacă nu sunt foarte mari actori, au suflet. Mult. Ca Ion Dichiseanu, care, asemeni nouă, a fost rapidist.

La fel ca mulți alți actori și cântăreți, precum Colea Răutu, Anda Călugăreanu, Nicu Costantin, Puiu Călinescu, Maria Tănase, Ștefan Bănică senior, Gheorghe Dinică sau Florian Pittiș, și Ion Dichiseanu a fost îndrăgostit de Rapid.
În cazul lui Dichiseanu, alegerea a fost simplă. “Sunt rapidist din naștere. Sunt fiu de ceferist, crescut printre liniile de cale ferată, chair era să mă calce trenul, la un moment dat”, a povestit Dichiseanu, pentru TelekomSport.
Atunci când avea spectacole în străinătate, el obișnuia să sune la Ambasade, pentru a se interesa de rezultatele Rapidului.
După ce a absolvit Teatrul din București, în 59, Dichiseanu mergea la mai toate partidele, fie acasă, fie în deplasare.
“Ne suiam în tren și mergeam cu echipa. Era trenul plin de actori, de cântăreți, de regizori, lumea bună. Toți erau rapidiști. Eram înnebuniți după băieți. Ne țineam după Rică Răducanu, după Culae Lupescu sau Dan Coe.
Făceam deplasările cu ei, la cuşete. Ce povești frumoase, ce amintiri! A mers și săraca Stela Popescu cu noi, într-o deplasare, când m-a confundat unul cu nea Mircea Lucescu. De s-a speriat biata Stela”, și-a amintit actorul, conform Ziare.com.
În martie 2019, el a asistat la un meci al Rapidului, în Liga a treia, fiind atunci însoțit de Mircea Lucescu și de primarul de-atunci al Sectorului 1, Dan Tudorache.
Dichiseanu trăia partidele Rapidului la intensitate maximă, fie de pe stadion, fie de-acasă. “Mă consum enorm la meciuri”, spunea el.
Share