Claudiu Năsui cere ziariştilor să nu se lase intimidaţi, după Cazul Băluţă – Tolo. “Investigaţi-mă şi pe mine!”

Share

USR-istul Claudiu Năsui se poziţionează de partea presei independente, în cazul atacului pesedistului Daniel Băluţă, vremelnic primar.

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a reacționat, după ce primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, i-a atacat pe jurnaliștii de investigație, care au publicat anchete ce îl vizau. Ministrul a subliniat că investigațiile jurnalistice reprezintă garanția unei societăți libere.

Năsui le-a mai transmis jurnaliștilor că nu contează pe cine investighează, “puteți să mă investigați și pe mine sau USR-PLUS”, întrucât îndemnul său va rămâne același, și anume să nu se lase intimidați.

“Mafia versus presa de investigație.
Știu că presa de investigație nu are nevoie de încurajarea mea sau de cea a oricărui politician. Jurnaliștii de investigație se luptă cu mafia din vechea clasa politică de mult mai mult timp decât USR-PLUS sau oricare politician.

Dar, văzând acțiunea primarului Băluță, care încearcă să oprească ieșirea la lumină a anchetelor, folosind procuratura, nu avem cum să rămânem impasibili. În calitate de co-președinte al filialei USR-PLUS București, simt nevoia să spun, ca să fie clar, că există și politicieni care luptă cu mafia: Nu va lăsați intimidați!

Nici nu contează pe cine investigați. Puteți să mă investigați și pe mine și USR-PLUS. Îndemnul meu va fi același. Faptul că există oameni care fac muncă de investigație este una dintre garanțiile unei societăți libere”, a transmis Claudiu Năsui, pe Facebook.

Un mesaj asemănător a fost transmis și de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a subliniat că presa adevărată trebuie lăsată să își facă treaba.

Share