home SPORT Euro 2008. Incepe dansul cu mingea rotunda pe gazon

Euro 2008. Incepe dansul cu mingea rotunda pe gazon

Share

Maine, voi posta o scurta analiza a punctelor slabe ale Nationalei Romaniei la Euro 2008. Pana atunci, iata aici programul oficial Euro 2008.

In sfarsit, dupa anul 2000, incepe din nou dansul cu mingea rotunda pe gazon, cu echipa nationala a Romaniei prezenta la un turneu final.

Care ar putea sa fie ceva mai democratic decat cele de pana acum, pentru ca il avem pe Michel Platini (foto) in capul bucatelor, fost mare fotbalist si om destupat la cap.

M-am intrebat de multe ori in ce consta farmecul aparte al acestui sport. In afara de faptul ca sunt un poli(privitor)sportiv inrait, cand vine vorba despre fotbal sunt fiara. Cand inca nu stiam bine ce e aia, am auzit niste nume. Vreti sa vi le spun? Ok, bine, o sa vi le spun. Tineti-va bine: Raducanu, Adamache, Radu Numweiler, Deleanu, Cheran, Mocanu, Lupescu, Dembrowsky, Domide, Dinu, Dumitru, Dobrin, Lucescu, Dumitrache, Tataru si as mai putea continua asa mult timp.

Au urmat generatii intregi de fotbalisti foarte-foarte mari. Tata m-a dus prima data la un meci cand aveam cinci ani, pe stadionul Automobilul, cum se numea atunci, ca sa vad echipa omonima din Focsani. Apoi, in scurt timp, s-au format doua echipe: Unirea si Luceafarul, numit de focsaneni Ciuleafarul, ca un fel de alint.

Ati auzit de Surdan? Cu siguranta ca nu. Pot sa recit generatii intregi de jucatori ai Unirii Focsani. Unii au ajuns fotbalisti importanti. Pot sa recit generatii intregi de fotbalisti de la Steaua, Dinamo sau Rapid. Acum a venit vremea sa ne pregatim pentru eventuala recitare ca pe apa a numelor altor fotbalisti.

Ma intreb cati dintre ei vor fi romani. Vom putea oare sa recitam numele componentilor acestui lot, asa cum am visat nopti in sir numele celor din 1994?

Citeşte şi
Un document realizat de Ambasada SUA la București în anul 2016 descrie orientarea, calitatea și
”Bolnavul Europei nu e Polonia, nici Ungaria, ci România”, scrie profesorul român Alexandru Călinescu într-un
Nunta inseamna mult mai mult decat petrecere din locatia unde are loc nunta. Daca in
Fostul preşedinte Traian Băsescu a cerut duminică, la Chişinău, parlamentelor României şi Republicii Moldova să
Fostul deputat PSD Vlad Cosma este citat marţi, 13 februarie, la DNA Ploieşti, într-un dosar
Tel Drum este urmărită penal și își cere insolvența. Compania a solicitat executarea silită a
The Telegraph anunţă că prinţul Nicolae se va muta înapoi în România, împreună cu soţia
De data aceasta, cel puţin ca iniţiativă, pare a fi cea mai ambiţioasă din perioada
Prezentăm în continuare variantele dezastrului în care împinge PSD România. Ne întrebăm cum ar putea
Rusia ameninţă Statele unite că va lua măsuri militare asupra scutului de la Deveselu.Pe acesta,
Share