În cătuşe, la puşcărie. Ioan Niculae s-a predat, la Aeroportul Otopeni

Share

Avocatul lui Ioan Niculae susţine că clientul lui a făcut fracţia de puşcărie care-i permite să fie acum liberat condiţionat. Probabil de aceea a şi venit.

La ora 15.15, ieri, Ioan Niculae a ajuns în România, cu o cursă aeriană care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni. El a fost așteptat de poliție și dus imediat, spre penitenciarul unde va trebui să își ispășească pedeapsa.

Niculae, care a mai ispășit o pedeapsă cu închisoarea, într-un alt dosar de corupție, se afla în Italia, pentru tratament medical, potrivit propriilor sale declarații. Omul de afaceri a fost dat în urmărire de poliție, după sentința Curții de Apel București.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în Dosarul Interagro, potrivit minutei instanței.  Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată.

În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de trei ani, după executarea pedepsei principale.

Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său, în sala de judecată.

La Aeroportul Otopeni, condamnatul proaspăt încătuşat a fost întâmpinat de activistul civic Marian Moroşanu, supranumit “Ceauşescu”. „Borfaşule, credeai că scapi? Puşcăriaşule! Plăteşte-ţi angajaţii”, a strigat protestatarul Marian Moroşanu „Ceauşescu”.

Aşa ajung angajaţii Interagro prietenii lui Marian.

Share