Ilie Năstase a fost suspendat de arbitri şi nu mai are voie în arena din Mamaia

Share

lie Năstase s-a dat iar în stambă azi, ca în vremurile de aur. La conferinţa de presă dinainte de meciul de Fed Cup România – Marea Britanie, Năstase a gafat impardonabil. ITF s-a sesizat şi desfăşoară o anchetă.

 

UPDATE 20.17: Ilie Năstase a fost suspendat de arbitri FedCup din echipa de la Mamaia după ce a înjurat pe toată lumea. A fost evacuat din arenă după ce l-a înjurat pe arbitrul  principal Andreas Egli, elveţian, făcându-l “fucking asshole“.

Iată comunicatul dat de ITF (international Federation of Tennis):

[vc_row][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

În drum spre ieşirea de pe arenă, le-a făcut pe Anne Keothavong, căpitanul nejucător al echipei Marii Britanii (gravidă, pe care o întrebase la conferinţa de presă la ce cameră stă) şi pe Johanna Konta “fucking bitches“.

 

Abordat de jurnalista care informase ce a spus la conferinţa de presă, i-a mai şi spus acesteia că este proastă. În acest timp, britanicii speculau la maimum. Konta a ieşit de pe teren plângând, apoi a revenit şi, imperturbabilă, a învins-o pe Sorana Cârstea, dată pest cap de evenimente. Acesta este Ilie Năstase, cu cât pleacă mai repede de la echipa feminină de FedCup, cu atât mai bine.

 

Anne Keothavong (33 de ani), antrenoarea echipei oaspete, a fost deranjată de comportamentul sexist al românului. Ilie a uitat că se află într-un cadru oficial, întrebând-o pe fosta jucătoare de tenis, în timp ce făceau o poză împreună:

 

La ce cameră stai?

 

De asemenea, Năstase a făcut-o pe Keothavong să se simtă jenată, spunându-i femeii care este căsătorită şi însărcinată în 18 săptămâni:

 

Continuăm să ne atragem unul pe altul!

 

Chiar dacă s-a simţit inconfortabil, Anne Keothavong i-a răspuns lui Ilie Năstase printr-un zâmbet.

 

Rassisme à la Ilie Năstase la adresa Serenei Williams, care este gravidă. “Ciocolată cu lapte?”

 

Jurnaliştii de la Daily Mail susţin că Năstase a făcut un comentariu rasist despre copilul nenăscut al Serenei Williams. Aceasta în timpul conferinţei de presă la care au participat şi jucătoarele echipei noastre:

 

Să vedem ce culoare va avea copilul… Ciocolată cu lapte?

 

Vorbele rostite de Nasty în română s-au suprapus cu declaraţiile Simonei Halep. Aceasta răspundea în engleză în acel moment. Se pare că scandaloasa remarcă a putut fi auzită de jurnaliştii prezenţi în sală.

 

ITF este foarte dură cu astfel de lucruri

 

Academicul subiect “sarcina Serenei Williams” a fost dezbătut la conferinţa de presă. Aceasta a fost organizată la hotelul Iaki al lui Gheorghe Hagi. Americanca a confirmat că e însărcinată în 20 de săptămâni cu antreprenorul Alexis Ohanian.

 

Şefii Federaţiei Române de tenis au refuzat să comenteze incidentul, însă ITF a reacţionat imediat în urma acuzelor lansate de ziariştii britanici:

 

Nu tolerăm în niciun fel limbajul sau comportamentul discriminatoriu. Suntem la curent cu presupusele declaraţii făcute de căpitanul Ilie Năstase, fapt pentru care am demarat o investigaţie.

 

În acest moment, fostul mare jucător riscă să fie interzis la conferinţele de presă din Fed Cup sau chiar să nu mai poată să stea pe bancă în timpul meciurilor de FedCup.

Share