home EVENIMENT Furtul florilor de pe pervaz este noua afacere de sezon în Bucureşti

Furtul florilor de pe pervaz este noua afacere de sezon în Bucureşti

Share

Dacă ai flori la geam, trebuie să te gândeşti bine cum procedezi cu ele. Furtul florilor este o afacere de succes pentru ţiganii care de obicei vânează “fiare vechi, fiare noi!”. Ei s-au specializat într-un soi de haiducie inversă.

 

Mai eact, iau de la săraci şi vând la bogaţi. Pentru că locuitorii obişnuiţi dintr-un bloc din Balta Albă, Berceni sau Drumul Taberei sunt săraci faţă de cei şmecherii din Pipera. Nici cei care au minisere pe holul blocului nu sunt mai în siguranţă.

 

Furtul florilor. Sau “de ce să mă mai chinui să cumpăr flori, când au sclavii din Pantelimon?”

 

Preţul azaleei la florărie este de cel puţin 25 de lei. La “fiare vechi, fiare noi“, el este mult mai scăzut. Când ai bani, lipsă de caracter şi eşti încoţopenit proaspăt într-un cartier de vile, o fuchsia la preţ de dumping este o binefacere. Darmite o colecţie întreagă de flori.

 

Conaşule, vrei un asparagus? O muşcată, o azalee, ceva? Poate un ficus? Sau un cactus? Îţi aduc orice, are balta peşte.

 

Furtul florilor a ajuns la dimensiuni incredibile. Se lucrează la meserie, nu prin efracţie. Un florar de meserie ne-a mărturisit că a văzut o furgonetă încărcând toate florile de pe gol, de la etajul nouă, dintr-un bloc.

 

Practic, toate imobilele de locuinţe din Capitală au interfon la intrarea în scară. Aşadar, ori cunoşti codul secret de intrare în bloc, ori ai pe cineva acolo care te ajută. Cel mai simplu este să juleşti ghivecele şi jardinierele decorative de pe pervaz, de la parter.

Share