Gruparea Savonea i-a tras o palmă-n mormânt lui Gheorghe Ursu

Share

Judecătorii care i-au scăpat pe securiștii ce l-au ucis pe inginerul Gheorghe Ursu sunt din Gruparea Savonea.

Gruparea Savonea i-a tras o palmă-n mormânt lui Gheorghe Ursu

Este vorba despre Valerica Voica, Constantin Epure și Alin Sorin Nicolescu. Sunt magistrații de la instanța supremă care i-au achitat pe foștii ofițeri de Securitate Marin Pârvulescu și Vasile Hodiș.

Aceştia erau acuzați de procurori, de moartea inginerului constructor Gheorghe Ursu. La 33 de ani de la Revoluție, nici un ofițer de Securitate nu a fost condamnat pentru faptele penale pe care le-a săvârșit înainte de 1989.

Constantin Epure

A decis, în mai 2019, după doi ani de procedură de Cameră preliminară, să retrimită dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 la Parchetul Militar după ce a anulat mare parte din probe.

Au fost trimiși atunci în judecată pentru crime împotriva umanității Ion Iliescu Petre Roman, Voiculescu Gelu Voican, Măgureanu Virgil, Florescu Mugurel Cristian, Dumitrescu Emil, Ionescu Cazimir Benedict, Sârbu Adrian, Cozma Miron, Drella Matei, Burlec Plaieş Cornel, Dobrinoiu Vasile, Peter Petre şi Ghinescu Alexandru. Cazul se află încă în cercetări pentru refacerea urmăririi penale.

Citeşte şi: Lia Savonea candidează pentru Secţia Penală a Înaltei Curţi

Tot el a făcut parte din Completul de judecată care a stabilit să se aplice prescripția dosarelor penale în urma unei decizii a CCR din 2022.

Alin Sorin Nicolescu

Este colegul de complet al lui Constantin Epure. În 2021, cei doi l-au achitat pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, judecat în dosarul deturnării de fonduri operative de la DIPI (Departamentul de informații și protecție internă, serviciul secret al MAI).

Citeşte şi: Lia Savonea ar putea ajunge în vizorul ANI

Recent, Valerica Voica, Constantin Epure și Alin Sorin Nicolescu l-au achitat pe deputatul Mihai Lasca în dosarul în care a fost judecat pentru constituire a unui grup infracțional organizat care s-ar fi ocupat cu traficul de migranți. Fost deputat AUR, Lasca a fost exclus din partid, conform PressHub.

Valerica Voica

A făcut parte din completul de jduecată care l-a eliberat pe Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5 din București.

Share