home SPORT FOTO Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis

FOTO Naţional Arena în imagini. Ziua stadionului deschis

Share

Nu puteam sa ratez o astfel de ocazie. Daca ar fi trait, Zavoda sau Covaci sau Pişti Varga, ori poate Titi Teasca ar fi plans, ingenunchind si lipindu-se cu fruntea de gazonul gras, sanatos, facut pentru fotbal adevarat, fara nici o legatura cu plaja pe care se chinuia reprezentativa acum cativa ani, printre smocuri de iarba prizarite din nisip.

National Arena impresioneaza de cand te apropii, de pe oricare dintre aleile magistrale de pe care poti intra.

Am fost si la meciul Romania – Albania 6-1, ultimul de pe vechiul Stadion National. In partea inferioara a pozei se vad jucatorii Nationalei salutand publicul dupa meci. Urma un turneu final Euro care mi-a produs multa frustrare. Antrenor: Victor Piturca.

Victor Piturca are noroc cu carul: va juca si primul meci al Nationalei pe noua arena, asa cum l-a jucat si pe ultimul de pe vechea arena, din care mai pastrez si acum o bucata galbena de spatar de scaun.

De data aceasta insa Piturca nu mai are cum sa fuga la Constanta. Ar fi nesimtire. Nu se mai poate plange de gazon, de public, de nimic. Daca echipa va juca, ii va fi bine, daca nu, peste 50.000 de microbisti vor pune pe el o presiune uriasa.

Pentru ca miza e simpla: avem un stadion de vis, acum ne trebuie fotbal. Din motive mai mult sau mai putin diferite, doua arene imense, cea din Istanbul si cea olimpica din Atena, nu se umplu cu spectatori si meciurile au loc cu un numar dezolant de suporteri.

Cam asa se vor petrece lucrurile si aici daca rezultatele vor intarzia sa apara.

Adevarul: Naţional Arena: istoria fascinantă a „celui mai mare stadion al ţării“. Cum s-a transformat Stadionul „23 August“ dintr-o victorie socialistă într-una capitalistă

Ce alternativa are Federatia? Cluj Arena? As! Va fi un infern asemanator. E ceva mai mica, dar ardelenii sunt la fel de rai cu echipele slabe. Ministadionul din Piatra Neamt? Nu mai tine figura. Mai bine ramai la Bucuresti.

Bineinteles ca acum, dupa ce Adriean Videanu isi vede proiectul dus la bun sfarsit si nimeni din presa nu catadicseste sa-i ia barem o declaratie de presa despre noul stadion, multi se impauneaza cu meritele fostului primar general.

Adevarul: Cine au fost cei care au făcut din Groapa Vergului „cel mai mare stadion al ţării“

In frunte cu Sorin Abramburescu Oprescu, care are si el meritele sale si, intre doua vise erotice cu autostrazi suspendate cusute cu catgut, mai taie o panglica la ceva initiat de antecesorii sai pe care i-a criticat furibund.

A fost intai Pasajul Basarab, inceput de Traian Basescu. A urmat National Arena, inceput de Adriean Videanu.

Important acum insa este ca aceasta arena fotbalistica grandioasa va ramane. Construita exact acolo unde spiritele fotbalului romanesc au inmagazinat energii sportive bune decenii la rand.

renne.ro
Videanu: “Uite-asa o sa va uitati-n sus la bolta National Arena, atunci cand va fi gata, eu nu o sa mai fiu primar general si cine stie ce papagal o sa se înfăloşeze cu meritele mele”

Un proiect nebunesc, in mijlocul orasului, cand asemenea stadioane se fac dincolo de marginile marilor conurbatii. Sa speram ca vom avea motive sa contemplam peste ani victoriile fotbalului nostru pe aceasta grandioasa arena.

Deocamdata ar trebui sa ne straduim sa o umplem cu continut sportiv, adica sa o meritam.

Citeşte şi
Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată marți de ÎCCJ la patru ani
Emil Boc, Adriean Videanu şi Ion Ariton au fost audiaţi la DNA Ploieşti ca martori.
Elena Udrea stă, ca la Adunaţii Copăceni în bătătură, pe marginea şanţului şi aruncă undiţe
DIICOT cere Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a foştilor miniştri ai Economiei, Adriean Videanu şi Varujan
Folsirea ipocrită a Monicăi Macovei pe post de unealtă propagandistică anticorupţie, lăsată să alerge prin curte
Peste 60 de poliţişti de frontieră şi vameşi de pe sectorul de graniţă Siret au
Noii membri ai cabinetului Boc pot să facă faţă crizei şi cu salariul de ministru
Nu este clar ce i s-a reproşat fiecărui ministru, nefiind discutată atingerea sau nu a
Boc caută soluţii pentru remaniere, ca să împace şi partidul, şi Cotrocenii. Şeful Executivului a
Elena Udrea este citat de Evenimentul zilei spunand: "Presa este plătită de Vantu să toace
Share