FOTBAL, ROMANIA – LITUANIA 0-3! Dati-va demisia, domnule Victor Piturca!

Share

FOTOINFO: Victor Piturca, (inca) antrenorul echipei nationale a Romaniei, gandindu-se la felul in care va tranti in continuare urmatoarele meciuri. Daca va fi lasat.
SURSA: romaniafootball.blogspot.com

Stankevicius
trage dintr-o bucata, in minutul 32, de la 25 de metri, pentru ca nu a fost blocat de Stefan Radu, si a fost 1-0 pentru Lituania.

Doua dintre greselile lui Piturca, pe care le-am prefigurat inainte de meci, s-au vazut: jocul de asteptare si sarcinile de joc primite de catre Stefan Radu.

Cred ca Piti nu mi-a citit bine la pauza primul meu post. Dupa pauza, a renuntat la Stefan Radu si l-a introdus in loc pe Marius Niculae.

Acum am jucat prea riscant totul pe cartea atacului, cu o echipa dezechilibrata.

Sansele sa ne iasa insa erau foarte mari, avand in vedere valoarea net inferioara a adversarului.

Apoi, Marica s-a accidentat si astfel s-a ajuns la o formula asemanatoare cu ce am imaginat noi. Acum, Romania trebuia sa inscrie cat mai repede, pentru ca echipa risca sa cada psihic, daca ne apropiam de ultimele 30 de minute ale jocului.

Schimbarile facute de Piturca pot fi interpretate si ca un semn de disperare, dar tactic ar putea sa mearga. Mikoliunas a fost accidentat dur de Contra, in minutul 58, cu capul in cap, fara nici o intentie din partea lui Gurita sa joace mingea. Eu cred ca era chiar de cartonas rosu direct. Urat!

De prin minutul 60, ceea ce spuneam ca se va intampla a inceput sa se vada. Forcingul romanilor a scazut si lituanienii au inceput sa echilibreze jocul, cu un joc stangaci, primar, dar le mergea. In acest timp, cu toate ca se vedea ca dam tot, jucam ca orbetii, vadit inspaimantati de ceea ce se intampla.

Minutul 69: Mikoliunas a inscris al doilea gol al lituanienilor, cu un sut sec din 13 metri stanga in vinclul portii lui Lobont. 2-0 pentru Lituania! Din nou, ceea ce am spus ca se va intampla s-a intamplat… Fara Mutu si Chivu nu putem mai mult, pentru ca restul jucatorilor nu sunt de valoare? La echipele de club cum de se poate?

In minutul 73, Radoi este inlocuit cu Costin Lazar, in huiduielile publicului. In minutul 75, situatia deja se complicase: trebuia sa facem trei lucruri – sa nu-i lasam pe lituanieni sa joace, sa jucam noi si sa inscriem trei goluri.

In minutul 80, deja Romania nu mai juca nimic si urmau ultimele 10 minute. In conditiile unui astfel de joc slab, sansele noastre minime erau sa cam fructificam toate putinele ocazii ramase sau sa cada fizic ori psihic lituanienii dupa un prim gol si sa mai ia repede inca doua. Dar acest lucru nu se intampla.

Nu inteleg comportamentul lui Piturca, decat daca ori este demis si sfideaza, ori este de nemiscat in functie si iarasi sfideaza. Minutul 87: un nou gol al Lituaniei, la o greseala colectiva a apararii. Stadionul scanda: “Demisia!”. E prima data cand se striga asa sub directoratul tehnic al lui Piturca.

Share