home EVENIMENT, FESTIVALURI DE MUZICA CERBUL DE AUR: Krivach falseaza, Poptamas & Desperado aleg solutia de siguranta, Biondo favoriti

CERBUL DE AUR: Krivach falseaza, Poptamas & Desperado aleg solutia de siguranta, Biondo favoriti

Share

Alina Sorescu, de data aceasta, a fost coafata in iepure blond fata urechi, insa a purtat o rochie intr-adevar superba.

N-am inteles cateva lucruri: de exemplu, de ce nu stim inca punctajul dat de fiecare membru al juriului pentru fiecare dintre concurenti, in fiecare dintre semifinale?

Razvan Krivach a cantat versiunea sa la “Too Much Love Will Kill You”, intrand fals, ca si la jam-session, in mod cu totul anormal, avand in vedere calitatile sale vocale deosebite. Razvan este proprietarul unei voci deosebite, extrem de aparte, parca facuta pentru repertoriul Led Zeppelin, dar asupra careia nu are controlul absolut si, din acest motiv, ii scapa din cand in cand sub si peste sunet.

Nu l-am vazut in finala cantand cu la fel de mult aplomb si nu m-a mai impresionat ca in a doua semifinala. De-abia la reluarea refrenului a revenit si a inceput sa traiasca exact ceea ce canta. Probabil ca si-a deteriorat vocea la jam-session si a obosit, altfel nu se explica.

Alexa din Republica Moldova avea o problema cu vocea sa oarecum guturala si neelastica, mai ales ca si-a ales sa cante o piesa dificila, “What A Feeling” din Flash Dance. Mi-a facut impresia ca a cantat mai bine acum, adica a falsat dora de cateva ori, ca sa fiu sarcastic.

Cantareata trebuie sa le multumeasca insa celor de la Millenium pentru ca au gresit, prezentand in concurs alta piesa decat cea pe care o anuntasera, altfel, dupa evolutia mult mai slaba din semifinala, nu se califica.

Annamari Dancs a cantat piesa “Burning” (a carei origine nu o pot deslusi si care nu-mi spune foarte mult). Personal, mi s-a parut cel mai slab concurent din aceasta finala. Ma intreb: se compara oare fata aceasta plata cu Florentina. Imi aduce aminte de Sanda Ladosi, care ne reprezenta acum cativa ani pe la Eurovision, cu un stil plat si functional de a canta, bazat pe stiinta de a nu rata penibil.

3Nity din Franta a interpretat piesa lui Laurentiu Cazan, “Say Something”, fara nici un fel de har, in pofida faptului ca armonic a avut un aranjament destul de bun, care s-a legat mai bine decat in prima seara.

Tony Poptamas & Desperado trebuiau sa treaca peste performanta buna din semifinala si sa cante si mai bine, daca voiau sa aspire la un cerb. Trebuiau sa cante si mai bine, dar sonorizarea nu l-a adus in fata pe Tony de la prima, ci de la a doua fraza muzicala! Bravo, baieti, ati dat-o din nou!

Nu stiu daca baietii au ales bine aceasta piesa de siguranta, in loc sa riste cu empatica “Ai sa stii” si cu Alexandra, care uneori transmite foarte mult, alte ori cade valoric si nu se aude. Parerea mea este ca sunetul a fost mai prost decat in a treia semifinala, in aceasta seara. Ca si Krivach, de-abia spre finalul piesei Poptamas a ajuns la climax muzical.

Crash! din Norvegia a cantat “Andrii Popa”. O versiune foarte realizata, pentru care cred ca ar putea obtine premiul de popularitate al publicului. Dar nici aici nu intelegem: pe ce criterii se alege premiul de popularitate?

Televotingul? Daca da, nu cumva se poate intampla, teoretic, ca un concurent necalificat in final sa primeasca acest premiu? Cum ar fi putut fi evitata o astfel de posibilitate chiar si numai teoretica? “Votati in seara asta”, au zis prezentatorii. Ce sa votam?

Biondo din Suedia au interpretat “Shine”. Intrarea solistului principal, ratata de sunetisti. Microfonie. Cate gafe trebuie sa mai faca oamenii acestia de la sonorizare ca sa le explice cineva tabla inmultirii? Dupa parerea mea, Biondo sunt favoriti la Cerbul de Aur sau Marele Premiu. Superb!

Dragos Chircu a ales piesa “Breath Easy”, Am remarcat din nou lejeritatea cu care ia orice sunet inalt acest solist foarte bun, concomitent transmitand foarte-foarte mult. I-ar folosi foarte mult daca ar lua un premiu. A avut o evolutie mai buna decat in semifinala si o singura ezitare, la una dintre multele sale excursii temerare pe flori interpretative in registrul acut.

Tami & Mir din Israel au interpretat piesa din repertoriul propriu care m-a impresionat in semifinala.

Parerea mea este ca, pentru catharsisul pe care il transmit, cu o piesa superba, ca si concurentul israelian de anul acesta de la Eurovision, Boaz, merita cu brio un premiu.

Din pacate, la mijloc mai este si un donci, care trebuie, cred eu, sa primeasca ceva. Neaparat, altfel nu pot dormi bine la noapte. Voi fi neconsolat.

Nevena din Bulgaria
a avut o noua interpretare prodigioasa si extrem de pragmatica a piesei romanesti “Selecta” a Andei Adam, care a fost hit in Bulgaria. Dupa parerea mea, daca ar trebui sa aleg intre un anumit donci plictisitor si Nevena…

Citeşte şi
EUROVISION: Despre “Save Their Lives”. Raspuns pentru gabi

Asa cum se vede aici, cineva, in comentarii la una dintre postarile mele, convins ca Read more

VIDEOCLIP: Luminita Anghel, Tony Tomas & Adrian Piper, “Save Their Lives”

Aceasta este piesa dupa care umbla toata lumea acum pe Internet, incercand sa afle cum Read more

CERBUL DE AUR: Biondo din nou, pe cai mari!

Dupa ce Alina Sorescu a primit o recuzita de scena botezatiana mai de Doamne-Ajuta, a Read more

CERBUL DE AUR: Si a fost ziua a doua…

... care mi s-a parut una mai realizata decat prima. Mixerul cel nou al Televiziunii Read more

CERBUL DE AUR: Razvan Krivach canta excelent si impresioneaza

FOTOINFO: Razvan Krivach, pe vremea cand canta cu Liviu Sorescu EthnoRock, incercand inutil sa acceada Read more

BERCUL DE AUR se intoarce. Acum in editie hipercenzurata

Nici n-am incheiat bine scandalul provocat de Eurovision, ca vine un altul la rind. Cu Read more

Biondo in turneu in Romania in luna iulie

"Stiri despre Biondo! Surse apropiate ne spun ca Biondo vine in sfarsit in Romania, pentru Read more

Biondo in recital la Eurovision 2009, pe Televiziunea Romana

Mai venim pe-acasa. Trupa suedeză Biondo va susţine un recital special în seara finalei Selecţiei Read more

TVR arunca alti bani pe fereastra, tot sunt ai nostri, ce Dumnezeu…

Gaina cocosata, edulcorata in laboratoarele speciale de inginerie genetica ale Societatii Romane de Televiziune (SRTv), Read more

Share