home SPORT FOTBAL – NATIONALA: Lotul lui Razvan. Dubii si nelamuriri

FOTBAL – NATIONALA: Lotul lui Razvan. Dubii si nelamuriri

Share

Portari: Danut Coman (FC Brasov), Costel Pantilimon (FC Timisoara) si Ciprian Tatarusanu (FC Steaua Bucuresti)

Fundasi: Cristian Sapunaru (FC Porto), Vasile Maftei (CS Unirea Urziceni), Mirel Radoi (Al-Hilal), Dorin Goian (US Palermo), Cristian Chivu (FC Internazionale Milano), Marius Constantin (FC Rapid Bucuresti), Razvan Rat (FC Sahtior Donetk) si Mihai Nesu (FC Utrecht)

Mijlocasi: Bogdan Mara (CFR 1907 Cluj), Mihai Roman (FC Brasov), Iulian Apostol (CS Unirea Urziceni), Paul Codrea (AC Siena), Tiberiu Ghioane (FC Dinamo Kiev), Costin Lazar (FC Rapid Bucuresti), Maximilian Nicu (Hertha BSC), Romeo Surdu (FC Steaua Bucuresti), Adrian Cristea (Dinamo Bucuresti)

Atacanti: Ciprian Marica (VfB Stuttgart),Gigel Bucur (FC Timisoara), Ionut Mazilu (Arsenal Kiev).

De la precedenta mea postare pe acest subiect, au survenit doua schimbari in lotul lui Razvan Lucescu pentru meciurile cu Franta si Austria. Prima este cea a accidentarii lui Ionel Danciulescu, in locul caruia a fost convocat Printul din Stefan cel Mare Adrian Cristea.

A doua este inlocuirea lui Adrian Mutu, cu microleziune musculara detectata de doctorul Nationalei la coapsa dreapta, cu Gigel Bucur. Sunt mai multe lucruri pe care nu le inteleg si tin sa le explic in continuare.

In primul rand, dupa ce a evoluat senzational in ultimele doua meciuri, la Liberec si in meciul cu Steaua din Ghencea, cred ca Marius Niculae trebuia convocat. Nu inteleg nici de ce in locul lui Danciulescu, atacant, a fost convocat mijlocasul de banda stanga Adrian Cristea. Apoi, nu sunt de acord cu Cristi Borcea: pe cat de talentat este Printul, pe atat de inconstant si capricios in joc este, cu aparitii si disparitii in subito.

Pe de alta parte, nu inteleg ce va face Gigel Bucur in fata francezilor, decat numai daca ne propunem sa contraatacam musai. Mi se pare ca, la forta de joc a ntionalei Hexagonului, mult mai potrivit era Marius Niculae, repet.

Am impresia insa ca o logica a chemarilor facute de Razvan la Nationala, dupa cele doua accidentari, ar fi cea incrucisata. Cand a plecat Danciulescu, accidentat, deja stia ca are o problema cu Mutu si acesta va pleca si l-a convocat in locul sau pe Adrian Cristea, iar cand a plecat de facto Mutu l-a convocat in locul lui Danciulescu pe Gigel Bucur.

Pare putin cam peste mana, dar ar putea fi o explicatie logica. Doar daca Razvan Lucescu nu si-a schimbat din mers planurile tactice.

Share