home SPORT FOTBAL – CHAMPIONS LEAGUE: Olympique Lyon – Steaua 2-0

FOTBAL – CHAMPIONS LEAGUE: Olympique Lyon – Steaua 2-0

Share

SURSA FOTO: UEFA.com
Tiago titular şi Kapetanos în atac!
Dorinel Munteanu trimite în acestă seară o formulă interesantă, în meciul cu Olympique Lyon de pe Stade Gerland, titularizându-l la închidere pe portughezul Tiago, alături de Mirel Rădoi. Kapetanos va fi singurul atacant din meciul cu francezii, urmând a fi susţinut în ofensivă de tridentul Nicoliţă – Stancu – Szekely!

Steaua a inceput meciul foarte curajos si joaca acel altfel de joc, tipic Dorinel munteanu, pe care nu l-a jucat cu Lacatus antrenor. Nu exista minge pe teren sa nu fie atacata de stelisti, atunci cand posesia este la lyonezi. Din pacate, punctul slab mi se pare Petre Marin, foarte scund si in varsta si nu stiu cum va rezista la presiunea francezilor.

Deocamdata, cele doua echipe se anuleaza reciproc, intr-un joc de uzura, in care insa Olympique arata un plus de tehnic individuala, de unde exactitatea pasei de regularitate. Lyonezii nu lasa nici un jucator stelist sa joace mingea fara sa puna presiune pe acesta, in timp ce Steaua nu reuseste acelasi lucru.

Scrima fotbalistica la mijlocul terenului continua, intre doua echipe care incearac sa se macine reciproc. Steaua musca asa cum nu a facut-o pana acum, prin Sekely si Kapetanos, in minutul 30. Meciul de uzura continua in acelasi ritm.

In ultimul minut al primei reprize, Juninho Pernambucano executa o lovitura libera. Balonul se strecoara, perpendicular pe poarta, prin zidul prost facut de stelisti, Zapata nu vede mingea, gol. Asta e, greseala in aparare, dar Juninho este poate cel mai bun executant de lovituri libere din lume.

Punctul nostru slab este la mijloc, unde avem doi mijlocasi centrali preponderent destructivi, Radoi si Tiago, ambii foarte buni fara minge, dar pasele lor se dovedesc inexacte si dau prilej francezilor sa fragmenteze jocul Stelei si sa faca interceptii.

De prin minutul 50, Lyon incepe sa atace pe flancuri si sa creasca presiunea pe tot terenul. Pe dreapta nu mai e, sa-l dubleze pe Ogararu, Szekely, iar Nicolita nu vine in spate ca Janos. Dorinel impinge echipa in fata si, pe culoarele aparute, francezii ataca tot mai periculos.

In ultima parte a meciului, francezii se odihnesc pe teren, aparandu-se grupat si contraatacand, in incercarea de a se distanta fara sa consume prea mult efort fizic. Si pe un astfel de contraatac, Revelliere trage din 16 metri si inscrie la paianjen.

Share