home SPORT FOTBAL – CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – Girondins de Bordeaux 1-2

FOTBAL – CHAMPIONS LEAGUE: CFR Cluj – Girondins de Bordeaux 1-2

Share

Minutul 6 – primul gol primit de CFR Cluj in Champions League. Inscris de catre Gourkuff, dupa o “sarire” a liniei de fund a ardelenilor de catre trei atacanti francezi, dintr-o pasa de la marginea din dreapta a careului clujean.

Dani egaleaza in minutul 10, cand nici nu am avut timp sa pun scorul in titlu, si bine am facut. Dani inscrie din faza fixa, la o recentrare cu capul a lui Kone.

Este bine, pentru ca, daca nu inscriau, clujenii aveau timp sa se gandeasca, sa-si dea seama ca sunt condusi, iar francezii sa se organizeze in aparare.

Pe de alta parte, faptul ca au egalat imediat inseamna ca clujenii sunt foarte-foarte motivati. Francezii fac acelasi joc pe care l-au facut si in tur. Distrug jocul adversarului, intr-un pressing draconic pe tot terenul. Agresivitate extrema la care Clujul reactioneaza pe potriva.

Ambele echipe joaca la limita, atacand cu cinci jucatori si aparandu-se cu sase, intr-un “totul sau nimic” extrem de riscant. Francezii au slabiciunile lor in aparare, Diawara greseste, dar clujenii nu mai reusesc sa inscrie din corner.

Aceeasi linie de aparare, aceeasi echipa a Clujului, mai putin Trica, suspendat si inlocuit cu argentinianul Sixto Perralta. Se joaca in continuare, la jumatatea reprizei, pe contre, si o minge pluteste in minutul 26, din piciorul lui Kone, in fata liniei portii.

La bordelezi se vede mana fostului fundas de fier Laurent Blanc, in felul cum aglomereaza jocul acolo unde este mingea, pe tot terenul. Gol inscris in minutul 37 de brazilianul Wendel. Roma o conduce pe Chelsea cu 1-0. Cum nu se poate mai rau pentru noi!

In finalul primei reprize, Clujul pare sufocat, cu un mijloc sufocat, fara idei si cu un singur lucru functionand: forta de lupta.

Repriza a doua incepe cu Yssuf Kone izolat in apararea francezilor. Este 2-0 pentru Roma, iar clujenii, ori mai bine zis jucatorii Clujului, inoata pe teren. Jucatorii nostri incep sa are terenul la disperare, fara menajamente, dar haotic.

Apoi CFR Cluj incepe sa preseze, cu foarte multi jucatori in fata, in careul advers, dar riscand foarte mult, pentru ca urmeaza contraatacuri periculoase ale girondinilor. Suntem in zodia meciurilor cu francezi! Dificili adversari… Iese Toni, intra Panin.

Eu zic ca a fost penalty la Panin, in minutul 65. Am scapat. Eu inteleg ca Chelsea joaca pentru Roma pe Stadio Olimpico, este inadmisibil sa pierzi cu 3-0. De prin minutul 75, clujenii dau impresia ca incep sa arunce mingile in fata, pe varfuri, “ploaie”, cam la intamplare. Au obosit.

Explozie a lui Dubarbier, care trage impresionant si Valverde apara in extremis. Eu cred ca acest Dubarbier va ajunge mare jucator, are personalitate, talent, tot ce-i trebuie.

Share