Arcadium, “I’m on my way” (Breathe A While, dinamita muzicală)

Share

Arcadium a fost o trupa britanica de HeavyProg – Space/PsychedelicProg despre care acum nu mai stie nimeni nimic, cu toate ca, pe singurul lor album, “Breathe A While” (1969), poti asculta o muzica absolut fabuloasa, care navigheaza de la psihedelicul halucinogen in stare pura, la pasaje de muzica culta in tratare moderna.

Compozitorul Miguel Sergides, de asemenea chitarist de double-six si solist vocal, il avea la chitara bas si backing-vocals pe Graham Best, Allan Ellwood la orga si backing-vocals, John Albert Parker la tobe si Robert Ellwood la chitara solo si backing-vocals.

Arcadium a apărut datorită unei case de discuri cvasinecunoscute

Au cantat in cluburi, asa cum faceau multi in anii ’60, pana cand o casa de discuri cvasinecunoscut,a Middle Earth – care a lansat in total, in intreaga sa existenta, cinci albume – a inceput sa-i cultive. In anul 1969 au lansat “Breathe Awhile” pe un LP, singurul album pe care l-au inregistrat vreodata. Ulterior a fost relansat pe o inregistrare germana, realizata de catre casa de discuri mult mai cunoscuta Akarma.

Pe acest album exista foarte multa muzica de calitate, care are un defect: un fel de lipsa de percutanta, de forta esentiala, pe care am intalnit-o si la Fields sau Marsupilami, de exemplu. Totusi, exista doua lucrari muzicale remarcabile: “I’m on my way” si “Birth, life and death” (ambele disponibile pe YouTube splitate in doua parti, pentru ca sunt prea lungi ca sa intre pe un singur clip.

Din punctul meu de vedere, pentru colectionarii de muzica prog, a avea acest album este o placere pe care nu trebuie sa si-o refuze.

Share