Fondul Sărăciei este ticluit de oameni care ştiu exact ce fac

Share

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii al PSD e azi un proiect pe hârtie. Dar este Fondul Sărăciei. El este ticluit de oameni care ştiu exact ce fac, după părerea noastră. Lucrurile nu sunt deloc întâmplătoare.

Fondul Suveran de Prăduire a României sub atac asimetric

Avem de-a face cu nişte domni care, credem noi, sunt foarte bine informaţi. În lume, de vreo zece ani, fondurile suverane sunt constituite după anumite reguli. Regulile au fost stabilite definitiv la Santiago de Chile, prin anul 2008.

Principiile Santiago şi Fondul Sărăciei, nici o legătură

Am scris un articol în România liberă despre aceasta. Grupul internațional de lucru pentru fondurile suverane (IWG) a fost înființat în anul 2008, la Washington, şi a elaborat Principiile Santiago. Grupul cuprinde 26 de state membre FMI.

Printre acestea se află deopotrivă state din lumea occidentală, dar şi China sau Rusia. Aşadar, Daddy Dragnea, care e în spatele proiectului, ştie foarte bine despre cele patru principii şi 24 de subprincipii de la Santiago.

Nu eistă, pe de altă parte, nici o legătură între acestea şi Fondul Sărăciei. Acesta se bazeaz, cum vom explica în continuare, pe rapt. Principiile de la Santiago sunt următorul pas după ce asiguri guvernanţă corporativă. Ori, noi nici asta nu putem garanta.

Canibalizarea banilor companiilor şi Fondul Sărăciei

Aşa cum am mai prevestit, atunci când banii de la buget se vor termina, vor fi câteva luni în care coaliţia alde PSD va căuta ultimele rezerve financiare. Apoi, când şi acestea vor fi epuizate, va urma falimentul ţării.

Faptul că acum companiile de stat sunt obligate să îşi verse profiturile din acest an la buget este un simptom din această previziune sumbră. Ciudat este însă că, simultan, înc de pe când era ministru al Economiei,premierul Tudose vorbeşte despre fondul suveran.

Acesta ar trebui constituit din companiile de stat cu profit. Dar profitul lor nu mai există. Deci ce va fi fondul suveran? Fondul Sărăciei. Scopul, credem noi, este altul: înstrăinarea acestor companii unor entităţi pe care noi acum nu le cunoaştem.

Share