Cum închei o asigurare și câte tipuri de asigurări există. TOT ce trebuie să știi pentru a fi întotdeauna protejat

Share

În lumea plină de incertitudini în care trăim, asigurările reprezintă colacul de salvare pentru a ne proteja împotriva unor evenimente neprevăzute. Din momentul în care te hotărăști să închei o asigurare, intri într-un labirint al terminologiei și al opțiunilor, iar înțelegerea lor poate fi uneori copleșitoare. 

Citește în continuare pentru a afla pe scurt ce implică universul asigurărilor și să înțelegi ce e nevoie să faci pentru a putea încheia o asigurare astfel încât să poți lua decizii informate și să ai certitudinea că ești mereu protejat.

Cum închei o asigurare?

Încheierea unei asigurări poate părea uneori ca și cum ai cerceta un teren neexplorat, plin de termeni complicați și opțiuni aparent nesfârșite. Totuși, procesul poate fi simplificat urmând câțiva pași de bază.

În primul rând, identifică-ți nevoile și prioritățile: de la protecția sănătății tale sau a familiei tale până la securitatea bunurilor și proprietăților. Apoi, informează-te despre câteva companii de asigurări de încredere și ce oferă fiecare pentru a găsi cea mai potrivită opțiune pentru tine. 

Compară asigurarea oferită, costurile și recenziile clienților pentru a lua o decizie înțeleaptă. Partea cea mai bună este că poți evita drumuri inutile, deoarece unele companii oferă opțiunea de a încheia online asigurarea dorită. Dacă ai neclarități, contactează un consultant  de asigurare pentru a obține oferte și clarificări suplimentare, iar în final încheie polița care îți oferă cele mai bune condiții în funcție de nevoile tale și ale celor dragi. 

Câte tipuri de asigurări există?

Există o varietate impresionantă de asigurări, fiecare concepută pentru a oferi protecție în domenii specifice ale vieții. Printre cele mai întâlnite tipuri de asigurări se numără:

1. Asigurări de călătorie

Cu o asigurare de calatorie in vacanta  deoarece îți primești banii înapoi dacă nu mai poți pleca din cauza unor evenimente neprevăzute. Totodată, asigurarea de călătorie te protejează financiar în cazul unor accidentări sau probleme de sănătate pentru care sunt necesare consultații și tratament medical. Aceste servicii sunt, de regulă, costisitoare în străinătate. 

2. Asigurări de locuință

O asigurare pentru locuinta îți protejează casa și toate lucrurile dragi din ea.

3. Asigurări de viață

Asigurarea de viață îți oferă sprijin financiar, acoperind riscul de deces din orice cauză sau din accident, situație în care familia primește suma asigurată pe care asiguratul a stabilit-o la încheierea asigurării. Astfel, cei dragi vor avea în continuare o stabilitate financiară.  

4. Asigurări pentru copii

Cu o asigurare care include un plan de protecție și economisire, poți pune bani deoparte pentru studiile copilului tău și ai și cheltuieli medicale incluse.

5. Asigurări pentru bilete

Cu astfel de asigurări îți recuperezi banii pe bilete, dacă ți se strică planurile și nu mai poți ajunge.

Investiția în asigurări adecvate nu numai că te ajută să te simți mai în siguranță, dar îți oferă și oportunitatea de a te concentra pe lucrurile care contează cu adevărat în viață, știind că ești pregătit să faci față provocărilor ce pot apărea.

Share