Florin Barbu, afaceri imobiliare neguroase

Share

Florin Barbu, actualul ministru PSD al Agriculturii, este în viaţa extraministerială ca şi faţa sa: neguros.

Deputatul PSD de Olt, Florin Barbu, zis Busy Mafiotul, are acum o avere impresionantă, ascunsă însă pe numele părinților săi: Virginia și Dumitru Barbu.

Florin Barbu, afaceri imobiliare neguroase

În felul acesta, deputatul Barbu poate să pozeze în pesedistul onest, modest, care trăiește doar din salariul și diurna de parlamentar.

Însă lucrurile nu stau deloc așa. Potrivit publicației online „Liga Dreptății”, părinții deputatului Barbu au trecute pe numele lor bunuri ce nu pot fi justificate din banii de pensie.

Din declarația de avere a deputatului, nu reiese că acesta ar deține case sau terenuri. În fapt, aceste terenuri și case există… Dacă DNA l-ar interoga pe deputatul Barbu, nu ar avea cum să justifice proveniența sau sursa veniturilor cu care au fost achiziționate aceste bunuri.

Citeşte şi: Busy Mafiotul, aka Florin Barbu, ministrul Agriculturii, jaf pe fonduri europene

Așa că bunurile cu pricina au fost trecute pe numele a doi pensionari, părinții deputatului PSD, Dumitru și Virginia Barbu.

Mama deputatului, Virginia Barbu, a fost învățătoare la o școală din municipiul Slatina, iar tatăl acestuia, Dumitru Barbu, profesor de sport.

În 2018, fără nicio legătură cu zona (Dumitru Barbu fiind din comuna Vălcele Olt, iar soția acestuia din comuna Slătioara, județul Olt), cei doi pensionari au achiziționat șapte terenuri, în intravilanul satului Milcovu din Deal, din comuna Milcov, județul Olt.

Citeşte şi: Florin Barbu, ministrul Agriculturii: PSD reduce inflaţia scăzând preţurile!

Așezată la mică distanță de municipiul Slatina, localitatea prezintă potențial imobiliar ridicat, costul terenurilor fiind aici unul destul de piperat.

În condițiile date, de unde au făcut rost cei doi pensionari de bani pentru a achiziționa cele șapte terenuri? De asemenea, unde au găsit părinții deputatului Barbu banii necesari să ridice vilele?

Surse avizate evaluează investiția din zonă la suma de 500.000 de euro. Oameni Primăria Milcov, sub rezerva anonimatului, ne-au mărturisit că deputatul intenționează să ridice aici mai multe case de acest fel, pentru profit.

Achiziţii în familie

Cele șapte terenuri au fost achiziționate de părinții deputatului Barbu fix în perioada în care fiul acestora era directorul general al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF).

Daca investiția era una atât de transparenta, de ce ar fi avut nevoie dezvoltatorii septuagenari să blocheze o strada din domeniul public care duce exact în fata vilelor. Nu erau pentru vânzare?

Potrivit declarației de avere, deputatul Florin Barbu ar deține, în proprietate comuna cu soția să, angajata a CAO OLT, un apartament modest în municipiul Slatina, locuință achiziționată în 2006, prin credit bancar, și închiriată firmei BLUE PROJECT SRL, care are acționar din Malta.

Share