EUROPE LEAGUE: FC Liverpool – Steaua 4-1

Share

Greseala a lui Abrudan, care i-a pasat practic lui Joe Cole, in loc sa dea o pasa de joc la portar, lansandu-l singur cu portarul si a fost cel mai rapid gol al serii in Europa League, dupa numai 20 de secunde de meci.

FOTO: SoccerNet

Dupa mai multe secvente de joc timorat si ezitant, Geraldo Alves il lanseaza pe Cristian Tanase, care ii tranteste o scarita minunata, in minutul 13, peste Reina.

Ce-ar fi trebuit sa faca jucatorii Stelei, dupa mentalitatea lui Piturca sau Razvan Lucescu? Sa se apere pe metereze, nu-i asa? Iata ca bombardamentul la poarta lui Pepe Reina a continuat si dupa golul lui Tanase.

Ideea este ca constat cum Ilie Dumitrescu isi invata elevii sa joace rapid si din trei pase sa fie in fata portii, in situatie mortala de gol. Vedeti? Acesta este un antrenor cu mentalitate de invingator, care stie sa reactioneze adevarat la socuri si presiune.

Pe masura ce trece timpul, constat cum englezii revin la stilul lor de joc tipic, care permite adversarului sa isi faca jocul, dupa ce initial (nu-mi dau seama daca a fost indicatie de antrenor) Liverpool juca om la om si sufoca Steaua pe tot terenul, cu un presing foarte agresiv.

Minutul 35: Steaua reuseste deocamdata sa fixeze tehnico-tactic Liverpoool la 35-40 de metri de poarta lui Tatarusanu si astfel englezii sunt obligati sa incerce poarta cu suturi de la distanta, care insa nu sunt destul de periculoase pentru a periclita rezultatul. Stelistii par multumiti de rezultat si asteapta sa capseze poarta lui Reina prin infiltrari din doua-trei pase.

Sunt incantat de felul in care leaga jocul Bicfalvi acesta. De ce nu o solutie pentru prima reprezentativa? Dar oare va sti Lucescu Jr. ce sa faca cu el?

Repriza a doua incepe cu un Liverpool pasand repede in 30 de metri si incercand sa surprinda centrul apararii steliste cu dereglari spatiale pe orizontala terenului. La urmatorul atac, englezii incearca sa surprinda cu doua pase pana la poarta lui Tatarusanu. Va fi o repriza in care jocul se va scuti mult, in urma indicatiilor tactice ale lui Hodgson si Dumitrescu.

Minutul 55: penalty – pomana acordat de arbitrul spaniol Maurice Fernandez, la un fault inchipuit al lui Kapetanos la Kiriakos, care s-a aruncat  ca in balta. Mai curand a fost penalty atunci in prima repriza, la impingerea unui fundas central englez la acelasi Kapetanos. Ngog a inscris. Pomana, repet.

Urmeaza minute de dominare copioasa engleza, pe fondul socului psihologic suportat de Steaua. Cu ce ne conduc astia defapt? Un gol – cadou la inceputul meciului si un 11 metri inchipuit? Rusine, Liverpool!

Englezii raman extrem de sus, dupa inscrierea celui de-al doilea gol si fiind foarte agresivi, facnd un presing tipic echipelor central-europene, si nu britanice.

Iar in minutul 81, Lucas trage de la 20 de metri si inscrie cel de-al treilea si singurul gol meritat de Liverpool. Nu e corect, dar Steaua cedeaza complet in finalul meciului si mai ia un gol stupid, de la Ngog, in ultimele momente ale jocului. Stelistii s-ar fi oprit, crezand ca este fault la Geraldo Alves.

Share