Eloy, “The Midnight-Fight & The Victory of Mental Force” (Dawn – 1976)

Share

Cea mai buna perioada a trupei Eloy a fost in anii ’70, cu albumul “Inside” (1973) si cu “Floating” (1974). La keyboards se afla Manfred Wieczorke, ulterior la fel de devastator si profund la o alta mare formatie germana din vena KrautRock, Jane.

https://www.youtube.com/watch?v=qAZVGbq04Vs

Albumul “Dawn” din anul 1976 este considerat cel mai bun din era SymphonicProg a trupei Eloy, prin amplitudinea impresionanta a temelor muzicale si deopotriva generozitatea muzicii propuse ascultatorului. “Ocean” (1977) este un album programatic despre mitul Atlantisului si este considerat unul dintre pilonii muzicii SymphonicProg din Germania. Un si mai mare succes a avut albumul lansat in anul 1979, “Silent Cries and Mighty Echoes”.

Pentru mine, descoperirea trupei Eloy a fost o noua revelatie. Melosul este mai bogat datorita lor iar cine lasa prejudecatile la o parte si asculta aceasta muzica fabuloasa are foarte mult de castigat pentru cunoasterea de sine si a celorlalti.

Inca odata recomand celor care vor sa aprofundeze sa caute inregistrari video cu aceasta formatie si, in timp ce le asculta muzica, sa se uite la ochii si la fetele acestor oameni, facand abstractie de barbile si pletele ce le acopera fetele. Acesti artisti sunt spiritualizati si profunzi, nu dominati de marketingul care se face prin intermediul lor.

Vorba celor pe care ii voi pune maine la Dinamita Muzicala: cei din vena Eloy sunt umani, iar cei de acum danseaza pe cantecul care li se comanda de catre serviciile de marketing ale caselor de fabricat muzica pe banda rulanta.

Share