Elena Udrea va fi adusă astăzi în ţară, la puşcărie

Share

Fostul ministru al Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, condamnată la şase ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute, va fi extrădată din Bulgaria în România.

Elena Udrea urmează să fie dusă la Penitenciarul Târgșorul Nou, potrivit surselor G4Media.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că Elena Udrea va fi adusă în România, până pe 20 iunie.

„În urmă cu câteva ore, am primit o solicitare din Bulgaria, pentru a realiza procedurile de extrădare până pe 20 iunie. Acum se analizează un plan de extrădare, până pe 20 iunie statul român o va aduce”, a declarat Lucian Bode.

Curtea de Apel de la Sofia a decis pe 10 iunie că Elena Udrea va fi predată autorităților din România. Decizia este definitivă. Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute.

CEDO, lovitura de graţie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a refuzat să suspende mandatul european de arestare, pe numele Elenei Udrea, potrivit Agerpres.

Autorităţile române emiseseră pe numele fostei titulare a ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale (2009-2012) un mandat de arestare, reaminteşte un comunicat al CEDO.

Udrea a fost arestată în aceeaşi zi, în Bulgaria, în timp ce încerca să ajungă în Grecia, a mai reţinut instanţa de la Strasbourg.

Mandatul european a fost confirmat de justiţia bulgară. Ca urmare, Udrea a sesizat CEDO, solicitând suspendarea de urgenţă a executării mandatului european, de către autorităţile din Bulgaria.

Ea a cerut totodată să nu fie extrădată în România. Udrea a invocat în sprijinul cererii sale mai multe articole din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, arătând în special că urmează să fie închisă în condiţii necorespunzătoare, din cauza supraaglomerării penitenciarelor din România.

Deci, iarăşi o spunem: avem încă un corupt român care invocă, în sprijinul argumentaţiei că nu trebuie să ajungă în puşcărie, tot felul de motive colaterale, dar nu afirmă că este nevinovat.

Elena Udrea a afirmat şi că ar fi primit ameninţări cu moartea, în timp ce se afla în arest preventiv. De asemenea, a susţinut că a fost condamnată de o instanţă constituită nelegal, care nu a fost independentă şi imparţială, a mai reţinut CEDO.

Argumentele ei nu i-au convins pe magistraţii europeni, care „au decis să respingă aplicarea măsurii provizorii”, a comunicat CEDO, fără a-şi motiva decizia.

Curtea de Apel de la Sofia a decis pe 10 iunie că Elena Udrea va fi extrădată în România, la aproape două luni după ce fostul ministru al Dezvoltării a fost arestat, pe teritoriul Bulgariei.

Share