Dosarul Romvag Caracal. Cristian Burci a fost trimis în judecată

Share

Cristian Burci, om de afaceri cu conexiuni cu vechea Securitate comunistă, a fost trimis în judecată, de către procurorii DIICOT, în Dosarul Romvag Caracal.

Este vorba despre un prejudiciu de aproape 33 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Trimiterea în judecată vine după o anchetă de 6 ani. Burci și alte 6 persoane, printre care un cetățean german, sunt acuzate de devalizarea producătorului de vagoane Romvag Caracal, conform G4Media.

Acuzațiile DIICOT sunt: constituirea unui grup infracțional organizat, gestiune frauduloasă, evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani.

Burci (57 de ani) este plecat din țară. Recent, s-a căsătorit în Abu Dhabi, cu Elena Voinea (33 de ani), o fostă iubită a lui Radu Mazăre.

Nașul cuplului a fost Dumitru Nicolae, zis Niro, condamnat la pușcărie pentru trafic de influență, într-unul dintre dosarele Microsoft, alături de Dorin Cocoș.

Burci a negat faptul că plecarea sa din România ar avea vreo legătură cu Dosarul Romvag. Anul trecut, Cristian Burci a fost trimis în judecată, într-un alt dosar penal, instrumentat de DNA.

Omul de afaceri este acuzat de cumpărare de influență, în legătură cu vizita din 2017 a lui Liviu Dragnea, pe atunci președinte PSD, la inaugurarea mandatului președintelui SUA, Donald Trump.

În acest dosar au fost deferiți instanței Liviu Dragnea, precum și fiul lui Burci, Carlo Roberto. Cristian Burci a fost patronul prima TV și a investit în cotidianul Adevărul.

Share