Elena Udrea: Sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituţiei!

Share

Din închisoare, din Bulgaria, Elena Udrea a transmis un mesaj, prin intermediul logodnicului ei, Adrian Alexandrov.

Ea susține că este arestată ilegal și reclamă „nedreptatea și nelegalitatea” la care ar fi supusă. Udrea a fost condamnată definitiv, pe 7 aprilie, la șase ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute.

“Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă!

Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției.

Implicarea voastră îmi da putere să trec peste acest greu moment și îmi da speranță că nedreptatea și nelegalitatea la care sunt supusă, vor lua sfârșit în curând” – se arată în mesajul fostului ministru al Turismului, postat pe Facebook, de Adrian Alexandrov.

Elena Udrea amintește în mesaj și de fetița ei, “lăsată fără mamă, pentru a doua oară”. Udrea va fi extrădată în România, a decis Tribunalul din Blagoevgrad. Decizia instanței nu este însă definitivă, scrie Ştirile TVR.

Udrea a fugit din România, pe 7 aprilie, cu puțin timp înainte ca instanța supremă să pronunțe soluția definitivă, de condamnare în Dosarul Gala Bute, și a fost reţinută în apropierea punctului de frontieră Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în urma unei solicitări urgente a Poliţiei Române.

La cererea autorităţilor române, a fost reţinută pentru 24 de ore, pentru fi împiedicată să părăsească ţara sau să fugă, și ulterior a fost arestată preventiv.

Udrea a cerut instanței să fie plasată în arest la domiciliu, prezentând documente care arată că și-a închiriat în Bulgaria o locuință, pentru următorii 7 ani.

Dacă va fi adusă în România, Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor (jud. Prahova).

Ea a fost încarcerată acolo și în primăvara anului 2015, după ce a fost arestată preventiv, în Dosarul Gala Bute.

Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare, în Dosarul Gala Bute, pentru luare de mită și abuz în serviciu.

În anul 2018, când Înalta Curte a decis condamnarea definitivă, în Dosarul Gala Bute, Elena Udrea era în Costa Rica, unde avea statut de refugiat politic.

A fost încarcerată apoi, acolo, pentru câteva luni, însă în decembrie 2018, de Crăciun, după ce ÎCCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul său, Udrea a fost eliberată.

Ea s-a întors apoi în România, împreună cu fetiţa pe care a născut-o în Costa Rica. Dosarul Gala Bute nu este singurul al fostului ministru al Turismului şi ulterior al Dezvoltăării.

Elena Udrea aşteaptă decizia definitivă şi într-un dosar în care a fost condamnată la închisoare, împreună cu fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru nereguli privind finanțarea campaniei electorale din 2009.

Curtea de Apel a condamat-o în acest caz, pe Udrea, la 8 ani de închisoare.

Share