Dosar de zbughipalitic. Mircea Chelaru, deputat AUR, a inventat uniteismul dacic

Share

Mircea Chelaru, care acum peste două decenii a fost general, şef al Statului Major al Armatei Române, a luat-o razna rău de tot.

Există o grupare de protocronişti care susţine că dacii au fost primii oameni civilizaţi de pe planetă şi sunt matematicieni, astronomi, fizicieni, prelucratori de metale preţioase ca nimeni alţii, eventual şi altele. Dar Chelaru e mai ceva decât aceştia. E tăticul lor.

Deputatul AUR Mircea Chelaru și-a postat pe site-ul Camerei Deputaților biografia oficială, în care se declară creator al conceptului teosofic al “uniteismului dacic“.

“Pe linia recuperării adevărurilor istorice a (sic!) originilor noastre ancestrale este un promotor fervent al ideii preeminenţei identităţii culturale traco-daco-româneşti faţă de susţinerile nerealiste ale unor istorici autohtoni precum şi a unor afirmaţii etnopartizane străine (n.r.: alo! domnu’ ghenăral! virgule, se cer virgule! şi articole substantiv-genitivale acordate!).

Ca membru permanent al Congresului de Cultură şi Civilizaţie Veche Daco-Română, din anul 2000, a preluat şi condus secţia de civilizaţie şi spiritualitate dacică a Congresului Spiritualităţii Româneşti, din care poziţie a participat la comemorarea unor mari evenimente astfel: 1900 de ani de la încheierea războaielor daco-romane (Alba Iulia, Cladova-Serbia, Chişinău, Cernăuţi, Turnu Severin, Iaşi, Constanţa-Adam Clisi, 2006), 1900 de ani de la inaugurarea Columnei lui Traian, (Bucureşti-Roma, 2013), turnarea în bronz şi inugurarea bustului statuar a lui Decebal (1 decembrie 2013) în localitatea Zlatna, vechiul Ranistorum, unde lui Traian, la 13 mai 106, i s-a adus capul şi mâna dreaptă a regelui dac cu care prilej, în discursul public a spus:

”Tu, Rege Decebal, care ai poruncit poporului tău, iată, poporul tău urmaş îţi porunceşte ţie, astăzi: apără drumurile aurului nostru!” interpretat ca un mesaj ultimativ celora care vor să înstrăineze marile noastre zăcăminte de la Roşia Montană“, scrie în biografia lui Chelaru.

Dar Mircea Chelaru bate câmpii. Religia geto-dacilor a fost politeistă, eventual henoteistă, centrată în jurul zeului important, Zalmoxis. Herodot, este adevărat, afirma că dacii erau monoteiști, dar opinia majoritară a istoricilor de azi este că dacii nu erau monoteiști și că nu se poate avea prea multă încredere în afirmațiile lui Herodot, scrie Wikipedia.

Mai multe despre monoteismul dacilor, unde puteţi descoperi că au existat şi Bendix, un fel de Diana a latinilor sau Artemis a grecilor, sau Gebeleizis, care era zeul tunetului şi furtunii şi în apărarea căruia geţii noştri trăgeau în norii de furtună cu săgeţile, ca să-şi apere zeul, aici.

El prezintă și conceptele pe care le-a creat: “A lansat şi consolidat ştiinţific conceptul teosofic al UNITEISMULUI DACIC ca sursă transcendentală a religiilor monoteiste şi a instituit ȘCOALA HIPERBOREANĂ în cadrul căreea a susţinut conferinţe itinerante de istorie şi identitate protoromână“.

“Transcendentală”. “Hiberboreană”. Pe bune?

Însă, în biografia sa oficială, este omis un element important din cariera sa. În 2015, generalul în rezervă Mircea Chelaru a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, în dosarul disjuns din cel în care sunt inculpaţi, referitor la modul în care şi-au cumpărat locuinţele de serviciu, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei.

Share