Adamescu, Săvulescu, Popoviciu. Ce se întâmplă cu urmăriţii internaţional

Share

Alexander Adamescu. Dragoş Săvulescu. Puiu Popoviciu. Trei nume – şi este nu numai cazul lor – de personaje care fug de Legea Română.

În această situație se află interlopi celebri, cunoscuți pentru violența lor, precum Adrian Preda din Clanul Sportivilor, dar și milionari condamnați sau urmăriți pentru fraude financiare enorme, precum Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu, Gabriel Săvulescu.

Lor li se adaugă fugari recenți, foști angajați ai statului, care au de făcut și ei ani grei de pușcărie în România, precum fostul ofițer SRI Daniel Dragomir și fosta procuroare Alina Bica.

Plecând de la interlopi precum Florin și Ștefan Duduianu, despre care se știe că sunt fugiți în Anglia și că își continuă infracțiunile acolo nestingheriți, trecând prin cazul lui Alișor Duduianu, împușcat în cap în Anaheim, Statele Unite, acolo unde se afla de trei ani, și ajungând la gulerele albe care se luptă prin Marea Britanie și Italia ca nu cumva să plătească vreodată pentru ce au făcut în România, am făcut o radiografie a acestui fenomen infrac­țional, pentru a vedea cum este posibil ca acești infractori să fie liberi în continuare.

Aceasta în condițiile în care vorbim despre țări din Uniunea Europeană, acolo unde ar trebui să funcționeze mandatul european de arestare, sau despre Statele Unite, cărora România le răspunde pozitiv la orice solicitare de extrădare, a oricărui infractor urmărit de justiția americană.

citeşte dosarul complet pe Newsweek

Share