home CULTURA, MUZICA Deaf, “Run You Of The Hill” (dinamita muzicală, KrautRock)

Deaf, “Run You Of The Hill” (dinamita muzicală, KrautRock)

Share

Deaf a fost formatie germana extrem de interesanta, mai ales prin curentul in curs de formare din care facea parte, la sfarsitul anilor ’60: krautrock, versiunea nemteasca de symphonic progressive.

Dar la ei, la germani, sunt ceturi, e mister, e Walhalla, e Odin, e mitologie, ce mai, iar muzica aceasta e pe potriva, adica porneste, in anii ’60, de la un cumul de blues, rock si electronic si se indreapta, de exemplu, spre extremele ElectricProg-ului cantat de Tangerine Dream si Klaus Schultze.

Daca este vorba despre krautrock, nu putem sa uitam nici Popol Vuh, ni Amon Duul I si II, sau Kraftwerk. Aici, in trupa Deaf, avem niste muzicieni extrem de talentati, care isi construiesc muzica sub trei influente, pe un album, Alpha, extrem de rar si pretios: muzica preclasica, rock-ul si blues-ul.

Confluenta aceasta, mixata cu o mare apetenta pentru muzica indiana – fapt usor de observat si la marile trupe de krautrock, de exemplu Amon Duul a fost un cerc de intelectuali, care au gandit o intreaga filosofie, este cea mai vizibila in lucrarea de mari dimensiuni Alpha, care da numele LP-ului.

Recunosc, am postat embederul la “Run You Of The Hill” pe post de carlig muzical, pentru ca aceia care vor sa sculte profunzimi muzicale sa mearga mai departe, pe cursul dat de capatul embederului, ascultand si restul acestui album minunat, a carui fata B este complet monopolizata de lunga lucrare Alpha, deosebit de profunda si complexa, chiar daca, in unele momente, ea mai si treneaza.

Citeşte şi
Ejwuusl Wessahqqan (1975, 40.53/67.49) ***½/0 (T) Die Geborstenen Kuppeln Von Yethlyreom Die Orangefarbene Wüste Südwestlich
FilesTube: http://rapidshare.com/files/15469445/Ejwuusl_wessahqqan_-_ejwuusl_wessahqqan1975.rar.html
SKU 05/GOD 016 Originally released in 1971 in a self released edition of only 300
Foto: Wolfram Graser (chitara, voce) (1971 – present) Formed 1971 A German trio who supposedly
Foto: basistul Rene Filous, inventatorul ciudatului instrument philouphone sau filouphon One of my favorite Krautrock
Acest grup obscur german de KrautRock a lansat, sub numele sau, numai patru piese. Au
Folosirea de catre acest grup a instrumentelor de suflat din lemn, precum si a unor
In ce consta aceasta doctrina muzicala?, cam in aceeasi perioada dusa pana la rang de
Muzicienii germani erau Reinhart Firchow (recordere, flaute, ocarina, stilofon, percutie, voce), Lucas Lindholm (bas, vioara
Inspirata de muzica folk americana a lui Bob Dylan, Joan Baez, Phil Ochs si Joni
Share