home CULTURA, MUZICA Camel sau ce inseamna “Never Let Go” in muzica (dinamita muzicală)

Camel sau ce inseamna “Never Let Go” in muzica (dinamita muzicală)

Share

Andrew Latimer, Doug Ferguson, Andy Ward, Peter Bardens, adica o mare trupa britanica de rock progresiv: Camel. Azi uitata. De mai mult timp, m-am gandit la un lucru.

Daca numele unei mari trupe (de exemplu Asia sau Blondie) intra in music hall of fame, atunci un organism transnational ar trebui sa interzica ever folosirea acelui nume pentru alte grupuri.

Personal, mi se pare un sacrilegiu ca, dupa Blondie, sa apara in Romania Blondy, iar dupa Asia lui John Wetton sa apar in Romania o trupa numita tot Asia. Fara acordul detinatorilor drepturilor de autor pe numele trupei din hall of fame.

La fel, daca un mare grup a creat o piesa numita “Yesterday”, de a rascolit mapamondul si a dat insomnii la generatii, mi se pare abject sa vina Costi Ionita, de exemplu, sa scrieze o manea dance numita “Yesterday”.

La fel si cu “Never let (you) go”. Nu puteai, Cristi, sa-i spui altfel? Ca, daca aveai privilegiul vreodata, in aceasta viata, sa stai pe aceeasi scena cu Camel, tu intr-o parte, ei in cealalta, basculeaza podiumul si se strica sculele, saracele. Acelea cu care (inca) nu stii ce sa faci.

Share