Diana Şoşoacă către SRI: Anihilaţi magistraţii care critică CCR!

Share

În curba negativă pandemică de vară, Diana Şoşoacă îşi caută avan alte subiecte pentru aşte scandaluri, ca să-şi respecte brandul.

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut diviziei de apărare a Constituției din cadrul SRI să anihileze “coloana a V-a“ din interiorul Justiției române, scrie Mircea Marian, pentru Newsweek România.

“SRI este obligat să identifice magistraţii care alcătuiesc mişcarea împotriva Constituţiei României din cadrul sistemului judiciar.

Avem toate motivele să credem că, în contextul războiului hibrid început de ceva vreme la scară mondială, o coloană a cincea a forțelor având interese divergente cu interesul național românesc acţionează în justiția română.

Prejudiciile create României de această mișcare subversivă sunt imense şi deja evidente. Deconspirarea și anihilarea ei sunt priorități urgente pentru şistemul imunitar al statului, respectiv pentru comunitatea română de informaţii“ a cerut senatoarea independentă.

Ea a l-a atacat pe procurorul general al României, Gabriela Scutea, pentru poziția privind desființarea secției speciale de anchetare a magistraților.

“Instigările anticonstituționale ale procurorului general, care ar trebui să determine Consiliul Superior al Magistraturii la scoaterea sa imediată din magistratură (în orice țară civilizată o asemenea măsură ar fi fost luată deja), se asociază cu o recentă hotărâre definitivă a Curţii de Apel Piteşti, prin care, de asemenea, sub cuvânt că s-ar pune în aplicare o decizie CJUE, altminteri abuziv interpretaţă, s-a urmării subminarea ordinii constituționale a statului prin negarea supremației Constituţiei Republicii în raport cu dreptul UE și, totodată, negarea statutului constituțional al Parlamentului României de reprezentant suprem al poporului și unică autoritate legislativă“, a mai afirmat Șoșoacă în apelul către SRI.

În sfârșit, senatoarea a cerut SRI să identifice pe membrii ONG-urilor care au cerut demisia judecătorilor CCR.

“lată suficiente rațiuni pentru ca Serviciul Român de Informaţii să treacă de îndată la identificarea și luarea în evidenţă a tuturor membrilor celor douăzeci și patru de organizaţii aşa-zis civice care au declanșat campania împotriva Curţii Constituţionale a României, urmând să stabilească sursele de finanțare ale acestora și legăturile lor cu orice alte entități terțe susceptibile a viza vulnerabilizarea siguranţei naţionale a României.

Opinia publică ar trebui apoi informată cel puţin în legătură cu identitatea organizaţiilor fictive, precum și cu aceea a liderilor acestei acțiuni. Evident, originea fondurilor lor financiare este o altă informaţie de interes public“, a spus ea, în plenul Senatului.

Share