Dan Alexe, jurnalist: „Renate Weber, marionetă a grupării Dragnea – Tăriceanu”

Share

Reputatul jurnalist de la Europa Liberă Dan Alexe vorbeşte despre rolul şi locul lui Renate Weber în sistemul corupt.

Jurnalistul Dan Alexe, stabilit la Bruxelles, aminteşte că Renate Weber, pe care PSD speră să o repună Avocat al Poporului, cu ajutorul CCR, l-a apărat feroce pe Liviu Dragnea, în mandatul ei de europarlamentar.
„Văd că unii se scandalizează că Renate Weber a fos zvârlită din funcția de Avocat al Poporului, deoarece asta nu s-ar fi petrecut în mod tocmai legal.
Nu despre asta vreau să vorbesc. E posibil ca revocarea să fi fost nu tocmai legală. Nu întru în tehnicalităţi pe care nu le cunosc. Vreau doar să spun că uitasem total (ca mai toată lumea) că Renate Weber era Avocat al Poporului. Uitasem, așa cum în cei 12 ani (doisprezece ani !) în care ea a fost parlamentar european n-am auzit-o vorbind decât ca să o denunțe public, în plenară, pe Codruța Kovesi, ca fiind răul absolut pentru România.
Renate Weber a fost – împreună cu Viorica Dăncilă, Corina Crețu, Norica Nicolai, Maria Grapini etc, etc., sau, pe partea bărbătească, oameni din categoria Mircea Diaconu – un grup compact de marionete ale grupării Dragnea-Tăriceanu, personaje nefaste, opace, care au blocat vreme de un deceniu scaunele României în Parlamentul European. Oameni închiși, supuși ordinelor stăpânului de acasă, nevorbitori de limbi, care n-au stabilit nici un fel de relații utile României cu alți parlamentari europeni, care n-au funcționat ca legislatori europeni, ci doar ca slugi ale lui Dragnea.
Despre Renate Weber, pe cât era în Parlamentul European, îmi amintesc numai o feroce îndârjire în a-l apăra pe Dragnea în fața criticilor europarlamentarilor și următoarea discuție, în plenul Parlamentului, la audierea Corinei Crețu, pentru Comisia Europeană, în 2014:
Renate Weber: — Corina, tu ca și comisar cum vei face cu… etc…
Corina Crețu: — Renate, eu ca și comisar voi face așa și pe dincolo… etc…
Cam atât a rămas de la ea în Parlamentul European. Sunt uimit să aflu că a putut ajunge ‘Avocat al poporului’. Îi pasă ei de ‘popor’ mai puțîn decât îmi pasă mie de vrăbiuțe”, a relatat Dan Alexe.
Share