Corul Sound, premiul I si premiul al II-lea la Cracovia Cantans

Share

Corul Sound a castigat inca doua premii, la Krakow Cantans Festival, care ii intregesc palmaresul international: premiul I la sectiunea Folclor si premiul al II-lea la Cor Mixt, la doua dintre cele trei categorii la care a concurat.

OchridChoirFestival
fotoinfo: Voicu Popescu, dirijand Corul Sound in competitie, la Ochrid Choir Festival, in Macedonia, anul trecut

La ora la care scriam aceste randuri, membrii corului se aflau la Gala Laureatilor. Iata mesajul pe care au avut timp sa il transmita pe Facebook:

«WE DID IT! WE DID IT AGAIN!! SOUND CHOIR just WON Second Prize and FIRST PRIZE at International Krakow Choir Festival !!! 😀 We are now at Gala. Then, off we get in the bus celebrating and heading home.»

Vezi aici in .pdf prezentarea oficiala Cracovia Cantans

In prima zi a competitiei, Corul Sound a evoluat in concurs la Sectiunea Muzica Sacra, interpretand patru versiuni diferite ale rugaciunii “Tatal nostru”:

1. “Tatal nostru”, de Dragos Alexandrescu
2. “Tatal nostru”, de Dan Voiculescu
3. “Notre Pere”, de Maurice Duruflee
4. “Pater noster”, de Alberto Grau

Vineri, la pranz, Sound s-a aflat in competitie, la Categoria Coruri Mixte, interpretand:

1. “Pripeala”, de Filotei Monahul
2. “Suita corala din tara Oasului“, de Dariu Pop
3. “Benedic, anima mea, Domino“, de Dominique Gesseney-Rappo
4. “Whitness“, spiritual, arr. Jack HALLORAN

CracoviaCantans

La aceasta categorie, Corul Sound a concurat alaturi de alte opt formatii corale: trei din Norvegia, doua din Polonia, una din Finlanda, una din Cehia si una din Suedia.

Tot vineri, insa dupa-amiaza, unicii reprezentanti ai Romaniei la aceasta competitie corala au concurat la Sectiunea Folclor, Gospel si Spiritual, interpretand:

1. “La casa di peste drum”,  de Tudor Jarda
2. “Suita corala din tara Oasului“, de Dariu Pop
3. “Nunta”, de Constantin Arvinte
4. “Chindia”, de Alexandru Pascanu

Pentru castigarea premiului I, Corul Sound a primit statuia “Golden Polyhymnia” (zeita cantului coral) si un premiu de 500 de euro.

Corul Sound a luat fiinta in anul 1994, ca formatie corala mixta a Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, avand in componenta sa studenti si absolventi ai diverselor facultati bucurestene.

Repertoriul este ales pentru a atrage un public cat mai larg si se structureaza pe lucrari din patrimoniul romanesc si international. Sound-ul a adunat in palmaresul sau 14 deplasari in strainatate, insemnand participari la festivaluri, concursuri si turnee artistice sau umanitare.

Concursurile internationale i-au adus trei medalii de aur, doua de argint, premii intai si premii ale publicului sau premiul pentru cel mai bun dirijor.

In anul 2009, formatia a cantat la slujbele de la Catedrala Sf. Petru si Pantheon, cu prilejul unui turneu la Roma-Vatican si Venetia.

In anul 2010, Corul Sound a primit Marele Trofeu la Ohrid Choir Festival 2010 si premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese macedonene, in cadrul aceluiasi concurs.

Share