home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI CNA: Radu Banciu ar fi atentat la viața privată a familiei Bănică

CNA: Radu Banciu ar fi atentat la viața privată a familiei Bănică

Share

Ceea ce prevesteam că se va întâmpla s-a petrecut: postul de televiziune B1 TV a fost somat public de către Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru o ediție a emisiunii “Lumea lui Banciu”, despre care am scris în urmă cu ceva timp. CNA spune că Banciu a “încălcat dreptul la viaţă privată” a familiei Bănică.

aSdfgh

Concret, este vorba despre emisiunea difuzată în seara de 4 octombrie (de urmărit începând de la time code 7:30). De la CNA aflăm însă că este vorba şi despre mai multe ediţii ale emisiunii “Viaţa e frumoasă”, difuzate între 12 septembrie și 7 octombrie.

Există și o sesizare pe care a făcut-o contra B1 TV Ştefan Bănică Jr., pentru că pe 4 octombrie în emisiunea “Lumea lui Banciu” s-ar fi făcut “acuzaţii deosebit de grave la adresa mea, a soţiei, a întregii familii şi a publicului meu, într-un limbaj extrem de agresiv şi injurios”.

Vlad Pufu, B1 TV

“El a interpretat nişte articole din presă, nişte fotografii. Stilul pamflet este un stil jurnalistic. Probabil a şi exagerat puţin Radu Banciu, dar acum nu trebuie să îl mitraliem”

Joi, la CNA, Mihai Barbu, avocatul lui Ştefan Bănică, a explicat că în emisiunea încriminată “domnul Bănică este acuzat de relaţii extraconjugale şi lovire, acuzaţii pe care moderatorul nu le poate dovedi”, adică exact ceea ce am explicat şi noi.

“Moderatorul încearcă să creeze o legătură şi să dea o veridicitate articolelor prezentate în presă cu semnul întrebării”

, a arătat Barbu.

Aici urmează partea frumoasă. Explicam că “Lumea lui Banciu” ar putea să fie pamflet, fără a se prevala, precum “În Gura Presei”, de faptul că este pamflet, ca să poată să arunce lavine de noroi în toate direcţiile.

Narcisa Iorga, membru CNA

“Mie îmi pare rău că dumneavoastră veniţi cu argumentul concurenţilor dumneavoastră de la Antena 3, respectiv acela că emisiunea «Lumea lui Banciu» este pamflet. Pamfletul nu scuză atacul la persoană”

Emisiunea poate fi o revistă a presei comentată, în care autorul emisiunii îşi prezintă sistematic punctul de vedere pe diferite subiecte, cu echilibru, moderaţie, umor şi, când e cazul, chiar cu vehemenţă, dar fără să jignească pe cineva.

Iată, avocatul lui Bănică a spus la CNA că “Lumea lui Banciu” nu e pamflet şi a cerut CNA să acorde “sancţiunea cea mai mare posibilă” în cazul postului B1. Vlad Pufu, director adjunct la B1, a spus că totuşi “Lumea lui Banciu” e o “emisiune-pamflet în stilul domnului Radu Banciu”.

Christian Mititelu, membru CNA

“Nu am văzut emisiunea domnului Banciu, dar am văzut o parte din emisiunea «Sinteza zilei» de la Antena 3, care nu mi s-a părut echilibrată. Domnul Gâdea îi peria pe cei doi”

Dan Grigore, membru CNA

“Poate asta a şi justificat atitudinea domnului Banciu”

Cu tuşe, cu momente de pamflet, aş spune eu, ca acelea două de aseară, în care Radu Banciu a jucat-o pe reporteriţa de la poarta de la Isvorani. Momentul mi s-a părut realmente copios. Am râs cu lacrimi.

Între emisiunea de aseară şi cea de pe 4 octombrie e ca diferenţa dintre show-urile “Vacanţa Mare”, date pe gratis noaptea la Radio Vacanţa din Costineşti (pline de umor, subtile, cu trouvaille-uri, găselniţe şi jocuri de cuvinte) şi balta plină de vulgarităţi de pe Pro TV, 12 ani mai târziu. Aşa este, e greu, te consumă, dar asta e meseria pe care ţi-ai ales-o.


Share