Cîţu a înfiinţat un grup de lucru pentru verificarea raportărilor Covid

Share

După ce Vlad Voiculescu a înfiinţat probabil un grup de WhatsApp, Florin Cîţu înfiinţează un grup de lucru, ca să verifice afirmaţiile lui Vlăduţ.

Premierul Florin Cîţu a semnat pentru înfiinţarea unui grup de lucru, care să cerceteze cum se face raportarea datelor privind pandemia, adică exact organismul despre care vorbește fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Acest grup de lucru este de câteva zile, în centrul scandalului din coaliție. După ce Voiculescu a vorbit despre înființarea sa cu doar două zile înainte să fie demis, Cîţu a contestat legalitatea constituirii sale, nefiind respectate procedurile.

Mai mult, dacă atât Voiculescu, cât și Dan Barna au spus că premierul știa de problemă, și anume aceea că este posibil să fie mai mulți morți de COVID decât cei raportați, Cîţu îi acuză de minciună.

În presă, a apărut și un document, care arată că grupul de lucru a fost format, prin semnătura Andreei Moldovan, pe 12 aprilie. Cîţu a spus că la el nu a ajuns nimic, a contestat pe procedură legalitatea și acum vorbește chiar de fals în acte.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public, ca o dovadă a existenței unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigații în detaliu și am descoperit că există acest document, care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.

Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu știe legislația în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate și, că de fiecare dată, vom avea o concluzie și o prezentăm public.

Văd că aveți surse foarte bune și ați aflat ceea ce am aflat și eu astăzi, acea problema cu înregistrarea cu același număr pentru două documente. Arată că un fals în acte, dar nu pot să mă pronunț.

Poate să fie și o greșeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi și o greșeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm.

Dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aș fi pus la lucru. De asta am cerut sâmbătă, dacă există acest grup de lucru să mi se dea un raport a ceea ce a făcut până acum că să știm de unde pornim. Dacă nu există, facem unul! Nu am o miza în a crea un grup de lucru.

Și nu înțeleg astfel de acțiuni care aruncă chestii pe surse… Cea mai ciudată a fost acea coală de hârtie care ar fi venit la premierul României, pe care nu scrie de unde e, de la cine s.a.m.d. Că și cum în România așa s-ar face lucrurile, iar premierul primește o coală de hârtie și semnează apoi pe ea „am primit”, fără să-l intereseze de unde e… Asta este problema. Să crezi, să presupui că premierul României își va pune semnătură pe o coală de hârtie care vine din neant.

(…) Eu nu primesc documente personal, există filtre până ajung documentele la mine și există proceduri, ele trebuie să fie prezentate într-o anumită formă, mai ales dacă scrie ‘Confidențial’ pe ele”, a spus premierul Florin Cîţu.

Share