Liderii coaliţiei nu s-au înţeles încă. Discuţiile continuă

Share

Liderii coaliţiei nu s-au înţeles încă asupra felului în care vor ieşi din paradigma conflictului în care au ajuns, din cauza lui Vlad Voiculescu.

PNL și USRPLUS nu au reușit să ajuga la un acord, în urma primei rude de discuțîi în coaliția de guvernare, ca urmare a crizei provocate de demiterea lui Vlad Voiculescu. Negocierile vor fi reluate astăzi, de la ora 16.00.

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că, în cadrul discuțiilor purtate în coaliția de guvernare, fiecare parte și-a prezentat punctul de vedere, PNL în sensul susținerii lui Florin Cîţu, iar USR PLUS în direcția de a nu-i mai acorda încrederea premierului.

Aşadar, deocamdată a fost o întrevedere de pregătire, pentru ca fiecare parte să afle ce poziţie are cealaltă parte.

„Au fost câteva ore de discuții, în care fiecare partener și-a prezentat pozițiile și punctele de vedere, argumentele pentru care cei de la PNL îl susțin pe Florin, argumentele pentru care noi nu-i mai acordăm încredere premierului. Vom continua mâine, la ora 16,0, discuția.

Pe parcursul acestor ore, ceea ce s-a întâmplat a fost să analizăm ipotezele și scenariile de lucru, în baza cărora vom putea să ajungem într-un termen cât mai scurt la o decizie de un fel sau celălalt. Continuăm mâine la ora 16,00”, a declarat Dan Barna, la Parlament.

Premierul Florin Citu a spus, după discuțiile din coaliţie, că așteaptă ca USRPLUS să facă o nominalizare, pentru funcția de ministru al Sănătățîi.

„Discutăm. Toate partidele și-au pus cererile pe masă, discutăm în continuare, este o coaliție care prin discuțîi a funcționat și până acum, discutăm și acum. (…) Vă spun ce am spus și azi dimineață: România trebuie să fie guvernată, la acest moment cea mai bună opțiune pentru România este această coaliție. În continuare, aștept nominalizarea ministrului Sănătățîi, portofoliul este al USR-PLUS”, a declarat prim-ministrul.

El a menționat că speră ca USR-PLUS că facă această nominalizare cât mai repede, pentru că Ministerul Sănătățîi „este în vârful luptei cu pandemia și avem nevoie de cineva care să se ocupe cât mai repede de așa ceva”.

„Cred că avem un moment… ca orice coaliție există un astfel de moment și vedem cum îl depășim. Cred că e important să vedem și ce ne-a adus aici și acele valori și acele principii care ne-au adus aici”, a adăugat Cîţu.

Share