Cel mai scurt colind din lume (VIDEO)(HN)

Share

HotNews va ofera tropare ucrainiene (dedicate Fecioarei Maria), colinde grecesti, colinde cu “rezonante siberiene”, cu “influente jazzistice”.

Cantecele au fost prezentate joi, la Casa de Cultura a Studentilor, in cadrul unui concert de Craciun sustinut de Corul de Copii al Radiodifuziunii Romane (creat in 1945) si de Corul Sound (infiintat in 1994).

Au mai fost interpretate si cantece britanice de sarbatori, datand din secolul XIV-XV, precum si De cand Domnul s-a nascut, probabil cel mai scurt colind din lume.

NOTA: Ca actant, prefer sa nu fac o autocronica a acestui concert. Ceea ce pot sa spun este ca aplaud travaliul continuu al Andei Avramut, de la Casa de Cultura a Studentilor, care a facut, tot timpul celor doua concerte, un travaliu continuu ca sa ne fie noua, ca si spectatorilor, cat mai bine.

Multumiri si petrecaretilor de la Sala Old School, de vizavi, care au dat muzica mai incet, ca sa nu se mai auda basul si cu toba mare de la maneaua preferata. Multumiri si discarilor de la Silver Church, care ne-au creat o atmosfera ardenta, facand sa duduie scena sub picioarele noastre, de la frecventele grave puse la maximum in coloanele sonore.

FOTO: Voicu Popescu, dirijorul Corul de Copii Radio si Corului Sound

Niciodata nu voi putea intelege ce fel asculta muzica oamenii acestia. Cred ca nu inteleg acest lucru nici copii din Corul de Copii Radio, care au cantat inaintea noastra asa cum o fac de obicei. Adica superb.

Cat despre noi… ne-am catarat pe niste practicabile, fara de care probabil ca nu am fi reusit nicicum sa-l vedem pe Voicu dirijand si am cantat cum ne-am priceput, intr-o sala antiacustica, in care sunetul se ineaca in plushul de pe scaune si de peste pardoseala salii.

Am avut un public de mare calitate, de oameni initiati, care ne-au ascultat cu placere, reactionand, aplaudand si cerand bisuri. Din pacate, la Casa Studentilor cand iesi de pe scena nu mai ai cum sa auzi ca publicul te cheama insistent inapoi si nu am stiut ca am fost chemati pentru al doilea bis decat dupa ce am discutat cu unii prieteni din sala, dupa concert.

Share