Câştigătorii Concursului Enescu, concerte la Filarmonică

Share
În regulamentul Concursului Internaţional „George Enescu” există stipulat ca, pe lângă premiu, câştigătorii să fie invitaţi să concerteze la Filarmonicile din România.
Filarmonica „George Enescu” s-a numărat întotdeauna printre cele mai deschise instituţii muzicale în acest sens şi astfel, duminică, 18 octombrie a.c., pianistul Josu de Solaun, câştigătorul ediţiei 2014 a Concursului Internaţional „George Enescu” va susţine un recital în Sala Mare a Ateneului Român cu un program alcătuit din lucrări de Schumann, Granados, Brahms, de Falla şi Debussy.
Recital de pian
Duminică, 18 octombrie 2015, ora 19:00, Sala Mare
Josu de Solaun
Program:
  • Robert Schumann – Arabesca, op. 18
  • Enrique Granados – Valsuri poetice
  • Johannes Brahms – Şase piese pentru pian, op. 118
  • Enrique Granados – Selecţiuni din Goyescas: I. Los Requiebros IV. Quejas, o La Maja y el Ruiseñor
  • Manuel de Falla – Fantasia Baetica
  • Claude Debussy – Feux d’artifice
    – Ondine
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro
Josu de Solaun s-a născut la 27 octombrie 1981. A studiat la Manhattan School of Music (Licenţă, Masterat şi Doctorat) cu Nina Svetlanova şi Horacio Gutiérrez. Printre alte premii internaționale obținute de Josu de Solaun se numără Premiul I la Concursul de Pian al Uniunii Europene (2009), precum și Marele Premiu la Concursul Internaţional de Pian „José Iturbi” (Spania, 2006) şi, în 2014 premiul Concursului Internaţional « George Enescu ».
Pianistul se plasează pe traiectoria unei cariere promiţătoare concertând ca solist alături de orchestre internaţionale renumite precum Mariinsky Theatre Orchestra, Mexico City Philharmonic Orchestra, New York Sinfonietta și Leos Janacek Symphony Orchestra.
În străinătate, pianistul Josu de Solaun se pregătește să prezinte integrala lucrărilor pentru pian de George Enescu într-o serie de recitaluri gratuite, la Recital Hall of the James and Nancy Gaertner Performing Arts Center (SUA), pe 14 și pe 30 octombrie, dar și pe 14 ianuarie 2016. Mai mult, Josu de Solaun urmează să înregistreze lucrările enesciene, la cunoscuta casa de discuri Naxos Records.
—————————————————————————–
Biroul de presă
Cristina Sârbu Bohaciu
Filarmonica „George Enescu”
Share