home SPORT Câmpul de cartofi, FRF şi Marcel Pavel, impracticabili

Câmpul de cartofi, FRF şi Marcel Pavel, impracticabili

Share

Marcel Pavel şi FRF, amendaţi pentru modificarea imnului

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi Marcel Pavel vor fi amendaţi cu câte 5.000 de lei pentru intonarea imnului naţional cu alt text înaintea meciului România – Franţa, jucat marţi seară pe Naţional Arena, a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei.

Cotidianul.ro

Prefectul Capitalei a spus că, potrivit Legii 75/1994, care are ca anexă conţinutul imnului naţional, la evenimentele sportive de pe stadioane se intonează varianta scurtă a imnului, respectiv strofele unu, doi, patru şi 11.

Mihai Cristian Atănăsoaei a adăugat că prin HG 1157/2001, constituie contravenţie “intonarea imnului naţional cu alt text şi cu altă partitură decât cele stabilite de lege” şi se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 de lei, Prefectura fiind una dintre instituţiile care pot aplica această măsură.

“Astăzi, Prefectura Capitalei va sancţiona FRF şi personala vinovată, în speţă Marcel Pavel, cu câte 5.000 de lei, aceasta fiind obligaţia legală a prefectului. Dacă noi în ţară nu ne respectăm valorile naţionale, este cu atât mai probabil să nu fim respectaţi în competiţiile naţionale de către alţii, pentru că drapelul, imnul şi stema naţionale sunt simbolul României ca stat şi nu avem voie nici moral, nici legal să nu le respectăm”, a declarat Atănăsoaei… tot pe Mediafax

Wall-Street.ro: Istoria gazoanelor impracticabile din Romania

Nu putea fi intonat integral imnul. Strofele au fost alese de Federaţia Română de Fotbal. Nu aruncaţi cu pietre în munca omului. S-au ales strofele, nu puteau fi toate cântate.

E o obrăznicie. Mi s-a zis să cânt acele două strofe. Am ales strofele împreună cu Federaţia. «Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume/Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman», apoi am repetat primul refren.

Primul refren l-am ales ca să îi îndemnăm la luptă. Dacă spuneam Triumfător în lupte, un nume de Traian!, se interpreta politic. E ca o glumă acum. Dacă cântam asta după spuneaţi de ce aţi cântat asta.

Împreună cu soproana Coman trebuiau cântate în trei minute cele două imnuri. Partea orchestrală a fost făcută ca refrenul să se repete de două ori, ca publicul să cânte cu mine, pentru că suporterii nu ştiu toate versurile.

Nu am greşit cu nimic. A fost un mesaj pentru francezi”

sursa: Adevarul

Associated Press: Singer fined for changing Romanian national anthem

Share