home CULTURA, MUZICA Buletin Eurovision (1)

Buletin Eurovision (1)

Share

Asa cum informeaza site-ul Eurovision.tv, invingatorul (azi inca necunoscut al) concursului Eurovision de la Belgrad, din seara de 24 mai, de pe Beogradska Arena (foto), are deja pregatit un turneu, in zilele urmatoare celei in care va fi votat de catre europeni castigator.

Duminica, invingatorul este asteptat in Belgia, unde va participa, la Ostende, la un show tv foarte popular de la canalul de televiziune numarul unu din Flandra.

Urmatoarea zi il va gasi pe fericitul invingator la Paris, unde va participa la un mare talk-show pe Radio Europe 1, “Jean Marc Morandini Show”. Urmeaza participarea la o alta emisiune foarte populara, gazduita de Laurent Ruquier pe France 2. Mi-o si imaginez pe Nico parlind in franceza pe Radio Europe 1 sau pe France 2.

Jovana Janković si Željko Joksimović sunt gazdele care vor prezenta cele doua semifinale, de pe 20 si 22 mai, precum si finala de pe 24 mai.

Jovana este prezentatoare a unei emisiuni matinale la postul de televiziune RTS, iar Željko este unul dintre cei mai de succes muzicieni din Balcani.

Imi place foarte mult sa vorbesc despre acest artist, pentru ca este compozitorul care a scris piesa “Lejla”, daca va spune ceva acest nume.

Este o piesa care mi-a placut foarte mult si a fost cantata de Željko, impreuna cu formatia bosniaca din care face parte, Hari Mata Hari. Joksimović este si compozitorul piesei cu care participa anul acesta Serbia, interpretata de Jelena Tomašević. Imi face placere sa va spun ca, intr-un fel, acest cantec, “Lejla”, ca si formatia Hari Mata Hari, sunt considerati de unii invingatorii morali ai concursului Eurovision de la Atena. Bine, mai era pe acolo si Mihai Traistariu al nostru. Bun, domnule, bun rau de tot si el!

Belarusul Ruslan Alekhno va evolua pe scena dupa o coregrafie a Mariei Lirarakis.

Maria a fost una dintre dansatoarele care au asigurat atmosfera piesei, cu care Grecia a participat in anul 2004 la Eurovision si coregraful pentru piesa de anul trecut a Greciei.
Maria Lirarakis si Ruslan Alehno isi termina zilele acestea repetitiile la Atena.

Lirarakis a realizat si coregrafia pentru piesa Kalomirei Sarantis, la finala nationala de la Atena a concursului Eurovision.

Share