home SPORT Brazda Naţională. Imnul Cenzurat. Mafia de cursă lungă (IV)

Brazda Naţională. Imnul Cenzurat. Mafia de cursă lungă (IV)

Share

Inainte de acest meci, am scris despre ce se va intampla si pe teren s-a intamplat ce am scris ca se va intampla, ba chiar dupa meci pot spune ca stam mai bine. Dar si mai rau.

Cum ne ingropam sansele pana in 2019. Mafia de cursa lunga

Chiar, oare cum? Pai hai sa o luam pe rand. Victor Piturca are mandat pana in luna noiembrie a anului 2015, cu obiectiv calificarea in play-off-ul Euro 2016. Nu are nici un obiectiv pentru Mondialul din Brazilia, cu turneu final in anul 2014.

can-you-hear-us-now

Pe de alta parte, Mircea Sandu a anuntat ca vrea sa iasa la pensie la 67 de ani de la Federatia Romana de Fotbal. Adica in anul 2019. Aceasta inseamna ca, dupa actualul mandat, care a inceput in luna martie a anului 2011, vrea sa fie reales in… 2015 si sa mai împută fotbalul romanesc pana in anul 2019.

Iata adevarul. Iata viitorul. Mircea Sandu are nesimtirea sa declare aceste lucruri public, nu am citit aceste lucruri in vreun raport secret. Dupa principiul altui mafiot, Mitica Dragomir, care crede ca mai poate sta mult si bine la LPF.

Mai mult, lipsa de obiective de performanta impuse lui Piturca (cel mult un loc doi in grupa preliminara pentru Euro 2016) arata ca Sandu, prieten la catarama cu Sepp Blatter, ar putea sa aiba un aranjament cu acesta de felul urmator: gata, ai fost la nu stiu cate turnee finale, acum stai de o parte, ca in 2016 mergi din nou.

Intre timp, mafiotii isi fac de cap in fotbalul romanesc, iar jucatorii romani extrem de talentati se plafoneaza sau cel mult ajung sa aiba soarta lui Chivu sau Radoi, care la un moment dat s-au retras scarbiti de la Nationala, ori soarta lui Lita Dumitru, care a spus lucrurilor pe nume, demascand mafia, si multa vreme nici nu a mai reusit sa prinda un contract de antrenor. Nicaieri. Carne de tun. Cai alergati.

Atentie: acest status quo va continua nu pana in 2019, dupa care anticoruptia va pogori din ceruri in fotbalul nostru, ci mult dupa. Acum se instapaneste in fotbalul nostru o mafie de cursa lunga.

Mafia are nevoie de bani negri din coruptie si santaj, din meciuri trucate si batiste reciproce pe tambal, nu de performanta sportiva si nici de fair-play. Daca nu scapam repede de ea, adio vise sa avem fotbal competitiv.

citeste si:
• Brazda Naţională (I) – Ce am scris si ce s-a intamplat, fotbalistic vorbind

Share