home SPORT Bielorusia – Romania – nimic la nimic

Bielorusia – Romania – nimic la nimic

Share

Haotismul jocului lui Florescu la mijlocul terenului s-a vazut din primele minute. Pe postul de conducator de joc acest jucator nu ma convinge. Un numar 10 trebuie sa faca diferenta. Probabil ca ar fi titular la Astra Ploiesti. Muncitor, dar prea cuminte.

Daca vrei un mijlocas de travaliu la mijloc, de ce nu joci, frate, cu Gabriel Muresan? Vrei clarviziune si siguranta, de ce nu joci cu Costin Lazar? Ambitie personala de antrenor? Credeam ca n-o sa mai vad asta la Nationala dupa era Piturca…

Romania a jucat cu doi mijlocasi centrali preponderent destructivi, Florescu si Radoi, care fapt totusi nu a dus la blocarea contraatacurilor pe verticala terenului, facute de bielorusi.

FOTO: EMM.ro

In mod normal, pe faza defensiva era treaba lui Radoi si a lui Florescu sa blocheze contraatacurile centrale ale bielorusilor, nu sa ajunga Tamas si Chivu foarte repede in situatia de ultimi aparatori.

Nationala de tineret s-a calificat en fanfare, dar nu, noi nu avem talente. Astia ne sunt jucatorii. Nu, nu meritam, nu suntem buni in fata superputerilor fotbalului…

In minutul 13, nu ajungeam la poarta rusilor deloc, chiar daca aveam toate ingredientele pentru a o face: doua extreme iuti si tehnice, Torje si Deac, doua varfuri, un spiridus, Stancu si un jucator mai masiv, dar iute, pe Daniel Niculae. Jucam foarte timorati, aparandu-ne “cu curu-n poarta”, ca sa-l citez pe Cristi Chivu.

Si, in minutul 16, Bogdan Stancu trage probabil primul sut pe poarta, dar total nepericulos. Minutul 25: centrare minunata a lui Ciprian Deac, cap Bogdan Stancu si a doua ratare a stelistului, care, incet-incet, se impune ca titular in Nationala, dupa parerea mea.

Mi se pare ca Bilasco joaca prea lent si este pozitionat prea in spate. Unde primeste Bilasco, varf de atac, mingea? La 40 de metri de poarta adversa! Defapt, intreaga echipa mi se pare prea in spate, prea defensiva fata de cum ar trebui sa joace.

Mare ocazie de gol a lui Gabi Torje, in minutul 32, care trage pe centrul portii, la firul ierbii, din 16 metri central, cu stangul. Remarc schimbul de posturi intre Deac si Torje. Probabil ca, daca merg trei jucatori, atunci cu siguranta acestia la Nationala sunt Torje, Stancu si Deac.

Ce ma distreaza comentariul din studiou: “Pana la urma, stam mai bine decat bielorusii la capitolul ocazii”, zice unul dintre baieti, iar celalalt il completeaza, firoscos: “Dar ei au avut una singura”. Aha! Ata ete, mormolete.

Nu pot sa cred: intra Razvan Cocis in locul lui… Gabriel Torje! Daca acesta nu e accidentat, e mare greseala. Pe dreapta mai bine jucai cu Banel Nicolita, de ce introduci un jucator de centrul terenului?

Au trecut cinci minute din repriza a doua. Noi ce Dumnezeu jucam, ca nu inteleg nimic… Jocul haotic continua, cu momente de dominatie sterila, dar atacurile din prima repriza, probabil pentru ca a iesit Torje, nu se mai vad.

Nu stiu cum, am, asa, impresia ca jucam la meci egal. E cumva Victor Piturca antrenor?, ca nu prea inteleg. Il vad pe Razvan Lucescu pe banca si nu inteleg de ce se agita, ca lucrul acesta nu se vede deloc pe teren.

Porbabil ca, de cand a iesit Gabriel Torje, Nationala nu mai joaca nimic. Nu inteleg care este rolul lui Razvan Cocis pe teren si nu vad legatura intre numarul 10 si rolul tactic al lui Florescu, preponderent destructiv.

Bilasco nu face nimic. Daniel Nicule intra in locul… Bogdan Stancu! Fantastic: Torje joaca bine, Lucescu il scoate. Bogdan Stancu joaca bine, Lucescu il scoate. Deac joaca bine, Lucescu il scoate. Nu mai inteleg nimic.

Share