Barna, acum şase luni: “Nu negociez cu AUR, partid extremist”. Barna, acum, negocieri

Share

Copreşedintele USR PLUS, Dan Barna, uită acum ce declara acum aproape şase luni despre orice negociere cu AUR.

”Cu cei de la AUR nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere, am spus-o și la tribuna Parlamentului, AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist.

Am văzut ieri un lider important din AUR, un purtător de mesaj important din AUR, propunând public o listă de intelectuali care trebuie uciși. Acolo suntem, este o realitate pe care nu o putem ignora.

Și dacă îi dăm oricât de mic credit unui astfel de partid, nu știu unde putem ajunge. Din punctul meu de vedere, AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei”, a declarat la Digi24 Dan Barna. Se întâmpla pe 23 aprilie 2021.

După patru luni, USR PLUS negociază cu AUR depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva propriului guvern. Este finalul oricărei discuţii pe subiect: aşa ceva a făcut numai PSD. De două ori, cu cabinetele proprii, Grindeanu şi Tudose.

“Am discutat cu toate partidele politice despre o eventuală moțiune de cenzură. USR PLUS are 80 de semnături și 80 de parlamentari, care așa cum l-au pus pe premierul Cîțu și i-au dat șansa să arate că poate să conducă un guvern de coaliție, îl vor da și jos.

Asta să fie foarte clar. Am discutat cu cei de la AUR, pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR PLUS din Camera Deputaților.

Moșteanu a adăugat că ar vrea să nu se ajungă aici, dar asta depinde ”doar de maturitatea politică a lui Florin Cîțu”.

”Mâine vom avea o discuție, aștept să facă un pas în spate, să continuăm cu un nou premier PNL, într-un ritm accelerat, pentru că e foarte mult de recuperat din ultimele luni și din acest aproape un an de zile în care Florin Cîțu a avut frâiele Guvernului și nu a mers la turație maximă”, a mai spus el.

Share