ABBA. Detaliile concertului digital care va avea loc la Londra

Share

Se cunosc detaliile concertului digital ABBA, care va avea loc în curând, la Londra şi care ar putea apoi să meargă în turneu, oriunde în lume.

Legenda pop ABBA a surprins și încântat fanii, prin anunțarea primului lor album de studio, după 40 de ani.

Albumul “Voyage” va fi lansat în luna noiembrie, înainte de un set revoluționar de concerte, în care avatarurile virtuale ale membrilor formaţiei vor reda hituri precum “Mamma Mia” și “Waterloo”.

Cvartetul, care s-a despărțit în anul 1982, a spus că a ajuns înapoi în studioul de înregistrări în timp ce lucra la spectacol.

„La început, erau doar două melodii și apoi am spus:«Ei bine, poate ar trebui să scriem şi altele»”, a spus Benny Andersson.

În cele din urmă, au înregistrat 10 piese, dintre care două au fost difuzate în premieră, în cadrul unei conferințe de presă transmise la nivel global joi.

Prima, “I Still Have Faith In You”, este o baladă afectuoasă, la pian, care vorbeşte despre legătura celor patru membri ai trupei.

„Când Benny a cântat melodia, știam doar că trebuie să fie despre noi”, a spus Bjorn Ulvaeus, explicând originile cântecului.

“Este vorba de a ne da seama că este de neconceput să fim acolo unde suntem. Nici o imaginație nu ar putea să viseze asta, să lansezi un album după 40 de ani și să fim totuși cei mai bun dintre prieteni și să te bucuri în continuare de compania celuilalt și să ai o loialitate totală”.

“Cine a experimentat asta? Nimeni.”

Cea de-a doua piesă, “Don’t Shut Me Down”, este pe linia clasicului Abba “The Day Before You Came”, unde o femeie se întoarce la partenerul ei ani după ce s-au despărţit.

„Mi-ai cerut să nu plec, ei bine, aici sunt din nou – și încă te iubesc”, cântă Agnetha Faltskog și Anni-Frid Lyngstad.

Ambele melodii vor apărea pe albumul Abba “Voyage”, când va fi lansat acesta,  pe 5 noiembrie, cu gândul la profitul de Crăciun. Discul va include chiar „o mică melodie de Crăciun”, a spus Benny, precum și „o serie de melodii pop”.

El a adăugat: “Cred că este destul de bine. Am făcut cât de bine am putut, la vârsta noastră”.

Reuniunea după mulți ani părea puțin probabilă. În anul 2000, trupa a refuzat să facă turnee de 1 miliard de dolari.

Într-un interviu acordat BBC, în anul 2013, Agnetha a spus că a preferat să părăsească ABBA, în trecut. „A fost atât de mult timp în urmă și îmbătrânim și avem viețile noastre diferite”, a explicat ea.

Într-o declarație care însoțește anunțul de joi, cântăreața a spus că „habar nu avea la ce să se aștepte” când s-au reunit în cele din urmă, în 2018.

“Dar studioul de înregistrări al lui Benny este un mediu atât de prietenos și sigur și, înainte de a-l ști, mă bucuram cu adevărat!”

„A fost atâta bucurie să fim din nou împreună, în studio, noi patru, și să-i auzim pe Frida și Agnetha căutând din nou”, a adăugat Benny.

Pianistul a mărturisit că avea emoţii, înainte de sesiunea inițială de înregistrare.

„Cu cinci minute înainte de a intra în studio, mă gândeam: «Ar fi trebuit să mă întreb dacă (n. trad. fetele) mai pot cânta», a spus el. “Dar ele au putut și pot și le veți auzi când veți asculta înregistrările”.

Cu toate acestea, nici unul dintre cântăreți nu a participat la lansarea presei, în Parcul Olimpic Regina Elisabeta, din Londra.

“Ar fi trebuit să fie aici”, a spus Bjorn, pe jumătate glumind, “dar nu se bucură de această [publicitate] la fel de mult ca Benny”.

Noile piese ale trupei vor fi, de asemenea, redate în timpul concertului virtual al formației, intitulat și Abba Voyage, care se va deschide anul viitor, într-o arenă special construită, din estul Londrei.

Cântând șase nopți pe săptămână, va include versiuni digitale ale membrilor trupei ABBA, însoțite de o trupă live din 10 membri, care interpretează 22 dintre cele mai mari hituri ale lor. Biletele vor fi puse în vânzare pe 7 septembrie, începând de la 21 de lire sterline, cu noaptea de deschidere pe 27 mai (2022).

Așa-numitele „Abba-tars” au fost proiectate de Industrial Light and Magic, compania de efecte vizuale fondată de creatorul Star Wars, George Lucas.

Peste 850 de persoane au lucrat la recrearea membrilor Abba, folosind tehnologia de captare a mișcării, pentru a scana fiecare manierism și fiecare mișcare a muzicienilor, care sunt acum în vârstă de 70 de ani, pe măsură ce cântau.

„Agnetha, Frida, Benny și Bjorn au urcat pe scenă, în fața a 160 de camere și au interpretat fiecare melodie din acest spectacol, la perfecțiune, pe parcursul a cinci săptămâni”, a explicat producătorul Ludvig Andersson.

„Așadar, când vezi acest spectacol, nu sunt patru oameni care se prefac că sunt ABBA, sunt chiar ei”, a mai spus Andersson, care este băiatul cel mai mic al lui Benny Andersson, născut în 1982.

Benny s-a căsătorit cu prezentatoarea tv Mona Nörklit în anul 1981 şi a avut cu aceasta un băiat, pe Ludvig (născut în ianuarie 1982), care a fost îndrumat în carieră de tatăl său şi are propria sa formaţie.

Bjorn Ulvaeus a spus că ABBA a ales Londra pentru premiera spectacolului, deoarece „Londra este cel mai bun oraș în care se află când vine vorba de divertisment, teatru, music-hall-uri … Am simțit întotdeauna că britanicii ne văd ca pe ai lor”.

Întrebat de ce i-a plăcut cel mai mult să fie în ABBA, Benny a răspuns cu o sinceritate revigorantă: „Nu trebuie să-ți faci griji pentru bani”.

„A fost un lucru bun pentru noi toți”, a continuat el. “Ești liber să faci orice. Continuam să scriu muzică”.

sursa: BBC

Share