home SPORT Atlanţii şi urmaşii lor

Atlanţii şi urmaşii lor

Share

“Conferinţa de presă va fi difuzată pe TVR Info”

, anunţă comentatorul meciului. Mai bine pe Paprika TV.

foto: Flickr by Robin Hood

E 1-1 în minutul 55 al meciului România – Luxemburg şi asistăm la o tocăniţă suferindă aşa cum zăreşti o dată la o generaţie. Generaţia noastră pentru că, în ceea ce-i priveşte pe cei tineri, au şanse să o ţină tot aşa.

În curînd, adolescenţii nici nu ne vor mai crede că au existat Hagi, Popescu şi Sabău. Îi vom invoca precum pe nişte atlanţi ai fotbalului, noi, martorii unui trecut implauzibil astăzi.

Dacă priveşti clasamentul general al preliminariilor, observi că ne-a depăşit Moldova, chiar şi după golul de 2-1 al lui Mutu şi, apoi, după cel de 3-1 al lui Zicu.

O situaţie atît de tristă că pînă şi comentatorul postului public, canal de regulă culant cu autorităţile fotbalului, aproape că a intrat  în silenzio stampa, îmbinînd ironiile cu tăceri. S-au săturat şi ei!

foto: Romania Actualitati
fotoinfo: “Echipa de fotbal a României din 1994, care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din SUA, este una dintre cele mai mari echipe ce nu au câştigat titlul mondial, consideră The Guardian” (14 mai 2010)

Ce e de făcut? Răzvan va pleca, să sperăm, pentru ideea de demnitate a unui om tînăr, care are, totuşi, suficienţi bani şi o carieră în faţă, astfel încît să nu rămînă agăţat de o poziţie care nu-i mai aduce altceva decît contestări şi dispreţ.

În rest? Nimic. Sandu va continua să se extragă din ruşinea generală. Din păcate, Naşul a învăţat prea puţin… citeste tot pe Blogul lui Catalin Tolontan

Share