Alexander Adamescu rămâne cu mandatul european de arestare

Share

Alexander Adamescu, fostul afacerist român care a fugit din România, ca să nu intre în puşcărie, rămâne cu mandatul european de arestare. Adamescu este în arest la domiciliu, sub control judiciar, cu brăţară de monitorizare pe picior, în Londra, după ce a fugit în Marea Britanie.

Alexander Adamescu, mandat european continuat de arestare

De acolo, el îşi defăimează ţara, afirmând că aici nu există drepturile omului şi că oamenii de afaceri sunt terorizaţi de procurorii cei răi, motorizaţi de aşa-zisul “stat-paralel”.

Omul de afaceri Alexander Adamescu rămâne cu mandatul european de arestare emis în dosarul în care se sustrage cercetărilor, încă din anul 2016.

El este acuzat că intermedia șpăgile între tatăl său, Dan Adamescu, și judecătoarele corupte de la Tribunalul București, Elena Rovența și Ion Stanciu, conform Ziare.com.

Citeşte şi: Toţi fugarii de Justiţie. Unde se ascund Ghiţă, Rizea, Adamescu şi ceilalţi

Este pentru a doua oară când un judecător de la Tribunalul București îi anulează lui Adamescu Jr. mandatul de arestare, pentru ca mai apoi instanța ierarhic superioară să desființeze hotărârea.

Un judecător de la Tribunalul București a desființat de două ori, pe parcursul anului trecut, mandatul european de arestare emis pe numele lui Alexander Adamescu. O dată la cererea avocaților inculpatului, pe data de 03.03.2022, iar a doua oară din oficiu, pe data de 13.12.2022.

Citeşte şi: Alexander Adamescu, în arest la domiciliu, la Londra, aşteaptă extrădarea

Procurorii DNA au contestat hotărârea de fiecare dată. Curtea de Apel București s-a pronunțat, în sensul desființării încheierii și a menținerii mandatului de arestare.

Decizia

Ultima decizie cu privire la Alexander Adamescu a fost pronunțată joi, 23 februarie, când doi magistrați au decis:

  • „Admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DNA. Structura Centrală împotriva încheierii din data de 13.12.2022. Pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti.
  • Desfiinţează integral încheierea contestată şi rejudecând. Respinge, ca nefondată, sesizarea din oficiu formulată de judecătorul de cameră preliminară. Din cadrul Tribunalului Bucureşti. Privind revocarea măsurii arestării preventive luate faţă de inculpatul Adamescu Bogdan Alexander.
  • În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.02.2023”, se arată în minuta instanței de control judiciar.
Share