Emilia Şercan, nominalizată la un premiu internaţional de jurnalism

Share

Jurnalistul de investigaţii Emilia Şercan a fost nominalizat la un premiu internaţional, care se decernează anual în memoria jurnalistului slovac de investigaţii Jan Kuciak.

Emilia Şercan, nominalizată la Premiul Kuciak

Kuciak a fost asasinat de un ucigaş plătit, angajat de către unul dintre cei despre care scria.

Emilia Șercan, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, jurnalistă de investigație, a fost nominalizată la Premiul de jurnalism de investigație #AllForJan.

Citeşte şi: 

Distincția onorează personalitatea, munca și moștenirea lui Ján Kuciak, tânărul jurnalist de investigație slovac ucis în anul 2018, din cauza investigațiilor publicate, și a celor la care lucra.

Câștigătorul premiului va fi anunțat în ultima săptămână a lunii februarie, ceilalți doi jurnaliști nominalizați la #AllForJanAward2023 fiind Anna Myroniuk și Alexander Khrebet, reporteri de investigație ucraineni de la publicația The Kyiv Independent.

Citeşte şi: 

„Pentru mine simpla nominalizare contează cât premiul în sine. Semnificația ei este extrem de puternică cu atât mai mult cu cât am fost încurajată să aplic la acest premiu de către Matthew Caruana Galizia, fiul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, ucisă în 2017 în Malta tot din cauza muncii sale de investigație.

Nominalizată pentru descoperirea plagiatului premierului Ciucă

Articolul pentru care am primit nominalizarea este cel despre teza de doctorat plagiată a premierului Nicolae Ciucă, publicat pe PressOne, în ianuarie 2022.

După acel articol, a pornit operațiunea de kompromat împotriva mea”, a explicat Emilia Șercan, pe contul ei de Facebook.

În anul 2023, juriul internațional al competiției este prezidat de Pavla Holcová, fondatoare și redactor-șef al publicației Investigace.cz, jurnalista alături de care Ján Kuciak a expus legăturile dintre guvernul slovac și mafia italiană.

Share