VIDEO Nelu Iordache a fost oprit de procurorii DNA să plece din ţară

Share

Să fi vrut să o şteargă din ţară? Nelu Iordache a fost oprit la aeroport, de procurorii DNA, să se urce în cursa de Roma.

Omul de afaceri a părăsit ieri seară sediul DNA, după aproape cinci ore de audieri. Iordache le-a spus jurnaliștilor că ar fi vorba despre un dosar mai vechi, din anul 2017, însă a refuzat să spună dacă a fost pus sub control judiciar.

Omul de afaceri a părăsit sediul DNA după aproape cinci ore de audieri. La ieșire, Nelu Iordache le-a declarat jurnaliștilor că este vorba despre „un dosar mai vechi, din 2017”, legat de compania Romstrade.

Iordache a negat că ar fi dat mită sau că ar fi făcut vreun denunţ. Contextul este că Nelu Iordache a fost ridicat de procurori de pe Aeroportul Otopeni și dus la DNA, pentru a fi audiat.

Omul de afaceri, considerat unul din regii asfaltului (patron al firmei Romstrade, implicată în mari contracte, în trecut, dar şi în mari scandaluri de corupţie), a fost trimis în judecată, în mai multe dosare de corupţie și are o condamnare de 12 ani şi 6 luni de închisoare, care nu este însă definitivă.

Patronul companiei Romstrade a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie. În luna martie, el a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, la 12 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi delapidare, într-un dosar în care este acuzat de DNA că a înregistrat în contabilitatea companiei de transport aerian Blue Air achiziţii fictive de materiale publicitare, prejudiciind statul român cu 2 milioane euro.

Decizia nu este definitivă. Pe de altă parte, în luna ianuarie a anului trecut, Nelu Iordache a fost achitat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, într-un alt dosar de corupţie, legat de modernizarea Transalpina.

Share