Ce este si cum funcționează un ICO?

Share

Ce este si cum funcționează un ICO?

Zilnic sunt lansate cel puțin 10 criptomonede noi. Specialiștii din domeniul criptomonedelor menționează că investiția într-o monedă digitală care urmează să fie lansată, poate aduce un randament mai mare decât dacă ai lansa în aceeași monedă după aceasta este lansată. Cam așa se explică un ICO. Dar o să discutăm în continuare punctat despre ce este și cum funcționează un ICO, în special in 2021.

Ce este un ICO?

ICO este prescurtarea de la oferta inițială a unei monede, din engleză Inițial Coin Offering. Acesta este o metodă care devine din ce în ce mai populară în ultima perioadă și este țintă cheie pentru noile proiecte, devenind o sursă de capital.

Sunt multe monede care au apărut că ICO, înainte să fie lansate. Că exemple putem menționa NEO, înainte să fie lansat a adus un randament de 452% fiecărui investitor. Un alt exemplu extrem de cunoscut este Ethereum, în 2014. În acel an, peste 3.2 miliarde de dolari au fost strânși doar din valutele inițiale către investitori. Acest model ajută proiectele și start-up-urile să obțină finanțarea necesară pentru a începe afacerea.

Cum funcționează un ICO?

La baza start-up-ul explică cu ce preț o să pornească monedă pe care doresc ei să o lanseze către investitori și aceștia citind despre proiect aleg să ajute compania în lansare, cumpărând monedele înainte că ele să fie listate.

Crearea propriei monede și inițierea unui ICO nu este atât de complicat precum sună. ICO-urile au fost pe rețeaua Ethereum în general. Software-ul din spatele Ethereum este open source, ceea ce înseamnă că acel cod este disponibil pentru oricine care vrea să-și creeze propria moneda folosind Smart Contract.

Astfel încât, investitorii trebuie să fie convinși să cumpere moneda nou creată cu promisiunea valorii sale inițială și după creșterea în timp.

Persoanele care strâng bani în cadrul unui ICO promit accesul deținătorilor în marile platformele online. Adică, aceștia menționează că după ce o să fie listat, acesta o să apară pe anumite platforme online, fiind o investiție de succes. Însă, în toate cazurile, acesta nu are cum să fie un serviciu concret, ci doar o promisiune.

Exchange-uri precum Bitcoin România, cea mai mare platformă online din țară, nu investește în ICO, însă, odată lansată o monedă și după ce își dovedește utilitatea, este listată și pe platforma lor online. Atunci știți sigur că proiectul a fost unul de succes. Este mai bine că o companie cu renume să nu investească într-un produs înainte de a fi lansat, însă investitorii sunt pasionați în ultima perioada de această metodă de câștig.

ICO (oferta inițială de monede) este inspirată de IPO (ofertele publice inițiale). ICO, însă, nu oferă investitorilor dreptul de proprietare, iar majoritatea start-up-urilor nu au un produs funcțional. Cu toate acestea, ICO-urile sunt o alternativă mai ieftină, deoarece nu se bazează pe bursă. De asemenea, puteți opțiune mai mult profit în urmă unui ICO.

Ca încheiere, ar trebui să vă gândiți foarte bine înainte de a investi într-un ICO. Au existat cazuri de promisiuni în van, în timp ce alte monede au explodat după ce au fost funcționale pe piață. Când doriți să investiți într-un ICO este de preferat să țineți cont că, totuși, piață crypto are că principala caracteristică este volatilitatea. Oricât ar promite inițiatorul unui proiect, trebuie să țină cont de flux.

Share