VIDEO IPS Teodosie, soluţie la păcatul masturbării. “Să facă 100 de mătănii şi se potolesc”

Share

Cam aşa vede rezolvarea problemelor enoriaşilor IPS Teodosie, reprezentant de seamă al aripii ultrareacţionare filoruse a BOR.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a răspuns la o întrebare despre păcatul masturbării, într-o emisiune la Radio Dobrogea.

Înaltul ierarh a afirmat că omul care se masturbează ar trebui facă mătănii, pentru a scăpa de acest obicei.

Întrebat cum pot scăpa oamenii de păcatul masturbării, IPS Teodosie a răspuns:

“Ei trebuie să conștientizeze că acest păcat pe care unii-l fac din instinct, dintr-o obișnuință, unii au luat model de la alții, ori au fost ispitiți de alții, acest păcat trebuie eradicat”.

Tot el dă și soluția cum se poate scăpa de acest obicei:

“De aceea sunt canoane la noi, la ortodocși. Omul să citească, să vegheze, să știe că Dumnezeu este cu el. Să-i fie rușine de acest păcat. Și să facă mătănii, pentru că unii consideră că acumulează o energie lăuntrică, care le da un neastâmpăr. Să facă 40, 50, 100 de mătănii și să vedeți cum se potolesc”.

Interesant este de aflat dacă există statistici oficiale despre procentul de masturbatori care, după ce au făcut mătănii, au renunţat la onanie.

Portretul lui IPS Teodosie, cel care s-a pus contra legii, riscând sănătatea a mii de oameni: “Cine vrea să fie în afară de Biserica să fie, noi nu silim pe nimeni”

Arhiepiscopul mai spune că mătăniile pot fi însoțite și de alte rugăciuni, pentru ca aceia care se masturbează să scape de acest păcat.

Share