VIDEO Elena Udrea se întoarce acasă, la Mititica, în România

Share

Fostul ministru al Turismului şi al Dezvoltării, Elena Udrea, va fi extrădat în România. Este decizia definitivă care a fost luată de Curtea de Apel de la Sofia.

La plecarea de la instanţă, Udrea a susținut din nou că au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari.

„Se pare că nu există justiție pentru mine”, a spus ea. Udrea are de executat o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care a fost judecată de Curtea de Apel.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute” la 6 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

La acel moment, ea era în Costa Rica, unde ceruse azil politic, cum a cerut şi acum, însă Greciei. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica, unde a fost încarcerată.

În decembrie 2018 a fost eliberată, ca urmare a deciziei Curții Constituționale, care a hotărât că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

A fost condamnată din nou, dar plecase din țară înainte ca instanța să dea sentința. A fost găsită în Bulgaria, iar autoritățile române au făcut cerere de extrădare.

Share