Ce scria Ionel Arsene, acum 7 luni, despre podul prăbuşit

Share

Este simptomatic pentru personaj ce scria Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, acum 7 luni, despre podul prăbuşit de la Luţca.

Polițistul Marian Godină scrie pe Facebook, în urma prăbușirii podului din județul Neamț, că, după ce în urmă cu vreo șapte luni președintele Consiliului Județean Neamț scria pe Facebok, că garantează că zeci de ani podul nu va mai reprezenta o problemă, azi spune că mai urmau alte teste, care să le confirme pe primele.

”Atunci cum ați putut garanta, dacă nu fuseseră finalizate toate testele?”, se întreabă Godină.

G4Media a redat pasaje relevante din cele două postări, recuperate de Marian Godină, pe Facebook. Ionel Arsene, postare pe Facebook, la data de 13 noiembrie 2021:

”Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone, dispusă după o anumită schemă de încărcare, dar, analizând practic, niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încăcrăctură.

Măsurătorile, realizate sub acțiunea sarcinilor statice și dinamice, au dus la concluzia că podul și structura consolidată în ansamblu, prin folosirea fibrelor de carbon și a materialelor speciale, au avut un comportament normal și acest obiectiv reabilitat de către Consiliul Județean Neamț poate fi folosit în condiții de siguranță”.

Ionel Arsene, postare pe Facebook, la data de 9 iunie 2021:

”Rezultatele testului au confirmat că structura podului a avut un comportament normal în urma testului și că podul poate fi folosit în condiții de siguranță; până la recepție, care nu a fost finalizată, urmau a fi executate alte noi teste și probe, care să confirme rezultatele testului de greutate; recepția nu a fost finalizată de către Consiliul Județean Neamț, podul fiind încă în administrarea constructorului…”

Share