Victor Ponta, geci neplătite de două milioane de dolari, în campania electorală

Share

Hodoronc-tronc, şapte ani după alegerile prezidenţiale, ies despre Victor Ponta la iveală date interesante.

Povestea gecilor fără factură de la parlamentare arată în continuare deficiențe ale sistemului de control asupra partidelor. Pro România a folosit în alegeri geci în valoare de aproape 8 milioane de lei, fără a exista un contract și pe care refuză să le plătească.

„Site închis. Domnul dottore Ponta Victor Viorel nu poți să spui că ești corect cât timp distribui în campania electorală 40.000 (patruzeci mii) de geci și nu le declari la Autoritatea Electorală Permanentă”, este mesajul cu care site-ul www.proromania.ro își primește vizitatorii.

Inițial, în mass media au apărut informații despre faptul că hackerii au spart site-ul partidului condus de Victor Ponta. Nu au fost hackerii, ci mesajul a fost postat în mod intenționat de fostul șef al campaniei de la parlamentare, Constantin Iacov.

Acesta deține în mod legal domeniul www.proromania.ro și susține că mesajul său a fost un avertisment pentru autoritățile care trebuie să verifice legalitatea modului în care partidele au cheltuit banii în campanie.

Fostul secretar executiv al Pro România a declarat pentru Europa Liberă că au existat intervenții din zona ANCOM ( Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații), condusă de un apropiat al lui Victor Ponta, pentru ca domeniul www.proromania.ro să nu mai fie găzduit de Romarg. Actualul președinte ANCOM, Vlad Stoica, a fost șeful Cancelariei lui Victor Ponta când acesta era premier. În prezent, domeniul deținut de Iacov este găzduit de o firmă din SUA.

„ANCOM nu a solicitat Romarg să întrerupă accesul la site-ul www.proromania.ro, Autoritatea neavând atribuții legale în acest sens”, a fost răspunsul oferit de ANCOM pentru Europa Liberă.

Share